2013-10-17

Inga förutsättningar för en folkomröstning


Det finns inte längre några förutsättningar för en kommunal folkomröstning i samband med EU-valet 25:e maj 2014. 
Framöver kommer vi att fokusera på att utveckla ett livskraftigt Lidingö Centrum med bra närservice, fler sociala mötesplatser, mer kultur, bostäder, handel och kontor.
Efter samrådet med Lidingöborna om planprogrammet Centrum-Torsvik har diskussioner och överläggningar förts såväl internt som med övriga partier. Av dessa diskussioner kan vi dra slutsatsen att det dels inte längre är aktuellt att bygga en bergtunnel eller att dra om Lidingöbanan via Centrum; dels inte finns två tydliga alternativ att ta ställning till eftersom de politiska skiljelinjerna är så små. Därmed finns det inte längre grund för att genomföra en kommunal folkomröstning.
Därför kommer vi  i fortsättningen i första hand att fokusera på att snabbare få till stånd ett livskraftigt Centrum som kan erbjuda bra närservice, fler sociala mötesplatser, mer kultur, handel, bostäder och kontor.
 Vi moderater eftersträvar ett Centrum med småskalig och trivsam bebyggelse som upplevs som attraktivt av Lidingöborna. Vi är övertygade om att ett utvecklat Centrum på ett bättre sätt motsvarar de behov och önskemål som Lidingöborna efterfrågar.
 Dessutom kan ett utvecklat Centrum minska behovet av bilåkande, vilket i sin tur leder till mindre utsläpp av växthusgaser, något som rimmar väl med målen i Lidingö stads miljöprogram. Tillgängligheten för unga och äldre, som inte alltid har tillgång till bil, ökar också med en utbyggd närservice.
Jag ser fram emot en fortsatt bra dialog om utvecklingen av Centrumområdet med såväl Lidingöborna som med övriga partier och intresseorganisationer.

0 kommentar(er):

Skicka en kommentar

  © Blogger template The Business Templates by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP