2012-10-16

"Konsthall" i cykeltunnel

Idag invigs cykeltunneln vid Zetterbergsvägen/Norra Kungsvägen. Tillsammans med Källängsskolan har staden renoverat tunneln som nu har fått en ny utsmyckning med inte mindre än 120 av elevernas teckningar.


Tidigare i våras påbörjades renoveringen av tunneln. Arbetet är resultat av ett givande samarbete mellan tekniska förvaltningen, elever och bildlärare från Källängens skola samt White arkitekter och Lidingö stads brottsförebyggare. Från en mörk och trist, ofta klottrad tunneln, har Lidingöborna nu fått en gångtunnel som har förvandlats till en permanent liten ”konsthall” med drygt 120 elevarbeten. Källängens skola har varit med i projektet från början och alla elever från årskurs 7 deltog i utsmyckningen av tunneln. Förutom den nya utsmyckade fasaden har tunneln även blivit säkrare för gående och cyklister. Den har fått ny belysning, asfaltering och nytt ytskikt.

Renoveringen av tunneln är ett led i att bland annat minska driftkostnaderna för klottersanering. Det nya ytskiktet består av glasemalj som är lätt att underhålla. I princip behöver man bara använda en trasa för att torka bort smuts. Det gör att tunneln inte bara blir lättare att underhålla utan även fräschare och mer hållbar.

0 kommentar(er):

Skicka en kommentar

  © Blogger template The Business Templates by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP