2009-05-06

Lidingöapotek privatiseras

Den 29 april tog riksdagen beslut om att bryta upp apoteksmonopolet. Det innebär bland
annat att drygt 600 av sammanlagt 946 apotek som finns i Sverige kommer att få nya ägare.

För Lidingös del innebär det att de båda apoteken Doppingen i Högsätra och Tärnan i Lidingö centrum säljs ut. Kvar i det statliga Apoteksbolaget blir Viggen i Torsvik.

Det här är en välkommen reform. Konkurrens är bra för kvalitet och tillgänglighet och bevisligen fungerar det resten av världen utom Nordkorea, Albanien och Kuba.

Läs mer på Apoteket Omstrukturering AB:s hemsida.

3 kommentar(er):

Anonym,  6 maj 2009 12:14  

Ja, även om det formella beslutet toga för någon vecka sedan så har det ju varit på gång en längre tid. Var det då en slump att Apoteksbolaget just nu (några månader sedan) öppnar en ny butik med mycket mindre yta vid Torsvik, och nu meddelar att man säljer av de andra?? Är det omsorg om kunderna eller vill man bara bli av med olönsamma butiker och hoppas på att konkurrenterna går i konkurs?

Anonym,  6 maj 2009 12:34  

Det är ingen hemlighet att Apoteket jobbat stenhårt med att expandera sin verksamhet men också sitt utbud inför avmonopoliseringen. Det är heller ingen slump att de har byggt om och kundanpassat sina apotek för att anpassa sig till en konkurrensutsatt marknad, det är ju bara att se på Apoteket i Lidingö centrum vilken skillnad det har blivit senaste året. Men det är så här det brukar utvecklas då konkurrens hotar, man måste erbjuda sina kunder mer än vad man behöver i en monopolsituation. Se bara vad som hände 91-94 när etableringsrätten för läkare infördes, helt plötsligt förvandlades väntrummen i de offentliga vårdinrättningarna från gråa och stela rum till att helt plötsligt få bättre möbler, tv, tidningar, färgglada gardiner, kaffeautomater etc. En oerhört tydlig skillnad när monopolet släpptes.

Anonym,  6 maj 2009 22:37  

Trist dethär... Det blir till att handla på Viggen...

Skicka en kommentar

  © Blogger template The Business Templates by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP