2010-06-02

Kommunalanställda ska hjälpa S i Sundbyberg

I Sundbyberg har Socialdemokraterna bestämt att kommunalanställda ska användas som så kallade "demokratiambassadörer" för att höja valdeltagandet i starka socialdemokratiska valdistrikt under valrörelsen.

Genom "informationsinsatser" till utvalda föreningar, det kommunala bostadsbolagets intern-tv samt obligatoriska aktiviteter för socialbidragstagare ska kommunens anställda utnyttjas för att höja valdeltagandet i just Hallonbergen där väljarstödet för de rödgröna 2006 var hela 66%. Däremot, i det närliggande Rissne, med ungefär samma valdeltagande, men betydligt svagare stöd för de rödgröna, ska det inte satsas på ökat valdeltagande.

Att Socialdemokraterna utnyttjar alla till buds stående medel för att klamra sig fast vid makten förvånar inte, men i Sundbyberg känns det som man har passerat anständighetens gräns.

8 kommentar(er):

Erica Lejonroos 3 juni 2010 21:23  

TACK Paul för att du hjälper oss att sprida eländet!

Tokmoderaten 4 juni 2010 15:38  

Ber att få instämma i Ericas tackande. Det är maktfullkomlighet när den är som vidrigast - och det värsta är att de inte har mage att skämmas.

Anonym,  29 juni 2010 12:01  

Haha, så sött av er att fortfarande av strtegiska skäl vilja hålla nere valdeltagandet! Betyder det att ni vet att ni har valmanskårens intresse mot er?

Paul Lindquist 29 juni 2010 12:17  

Inte alls, men om man vill arbeta med aktiviteter för att höja valdeltagandet är det väl rimligt att det inte bara görs i valkretsar där det gynnar vänsterblocket, eller hur...

Anonym,  5 juli 2010 20:41  

Skrämmande att läsa den här bloggen. Här finns alltså en politiker som tycker att lågt valdeltagande är bra eftersom det gynnar det egna partiet. Skrämmande.

Johan Lennartsson

Anonym,  5 juli 2010 20:45  

Det som du skriver om att insatser inte görs i Rissne är ju dessutom lögn. Satsningar görs där också. Beslutet finns att läsa på kommunens hemsida.

Mvh

Johan Lennartsson

Paul Lindquist 6 juli 2010 03:33  

Johan!

Du ska nog vara lite försiktig med dina uttalanden. Jag har inte på något sätt gett uttryck för att jag vill ha ett lågt valdeltagande, det jag har vänt mig emot är hur Socialdemokraterna i Sundbyberg vill använda kommunalanställda och kommunala resurser på ett sätt som ska gynna just socialdemokratin.

Överhuvudtaget kan jag tycka att det är tveksamt att låta kommunala tjänstemän arbeta med att öka valdeltagandet, det är liksom inte deras uppdrag. Det är istället partiernas och deras företrädares ansvar. Då är det mer rimligt att diskutera hur man kan underlätta för partiena att klara detta viktiga uppdrag. Det kan gälla alltifrån vilka resurser de har till förfogande som möjlighet för partier att komma ut i skolor.

Men om man nu ändå beslutar att kommunens anställda ska utföra ett sådant uppdrag är det sker helt partipolitiskt neutralt i alla hänseenden.

När det gäller Rissne så blev beslutet till slut så att även den stadsdelen inkluderades, men det var efter att mitt blogginlägg skrevs och att Moderaterna i Sundbyberg hade protesterat vilt mot det ursprungliga förslaget.

Anonym,  11 juli 2010 18:22  

Så då antar jag att du stödjer det beslut som tillslut fattades då?

jag har svårt att se problemet med att kommunala tjänstemän arbetar med att höja valdeltagandet. Det är snarare än poäng att de är tjänstemän då de trpovärdigt kan arbeta med att informera valsystemet mm. utan att företräda något parti.

Att så få människor röstar är inte enbart ett problem för partierna utan ett problem för alla.

nu när valdeltagandet är så pass lågt är det alldeles ypperligt att insatser görs.

/Johan

Skicka en kommentar

  © Blogger template The Business Templates by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP