2008-02-27

Missriktad välvilja

I en missriktad välvilja förslår nu moderaterna att man ska utvidga den jämställdhetsbonus som införs i sommar för föräldralediga till att även omfatta VAB-dagar (Vård Av Barn).

Den redan beslutade bonusen är förvisso bättre än vänsterns krav på kvotering, men den bygger likväl på synen att vi politiker vet bäst hur familjer ska ordna sina liv.

Ett viktigt argument för jämställdhetsbonsen har varit att taket i försäkringen innebär att framförallt många män inte får 80 % ersättning och då har familjen svårt att ekonomiskt klara en delad föräldraledighet. Det problemet löser man bättre genom att slopa eller i vart fall rejält höja taket. Trots allt betalar ju dessa personer motsvarande mer i skatt.

Att nu dessutom skapa ett bonussystem för att säkerställa att papporna verkligen tar ut lika många VAB-dagar som mammorna innebär bara ytterligare en politiskt korrekt pekpinne som familjerna inte behöver.

Tänk om politiken kunde fokusera på qtt tq bort onödiga hinder, men avstå från att hela tiden försöka styra människors liv.

Källor: SvD SvD2 SvD3 DN Aftonbladet SvD4 SvD5

0 kommentar(er):

Skicka en kommentar

  © Blogger template The Business Templates by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP