2008-02-13

Nu kommer räkningen

Återigen höjde riksbanken räntan. Motiveringen är den stigande inflationen och detta trots oron för en vikande utveckling av världsekonomin. Nu kommer räkningen för de höga löneavtalen som inte minst Handels och Kommunal drev igenom förra året.

Källor: DN DN2

5 kommentar(er):

Lucas 13 februari 2008 11:10  

Det var ju väldigt kaxigt sagt av dig. Har du helt glömt bort de skattesänkningar som den nuvarande regeringen gör. Fastighetssskatt, jobbavdrag osv osv. Men det är klart... för en moderat är det alltid fackens och socialdemokraternas fel vad som än sker.

Anonym,  13 februari 2008 11:14  

Lucas!

Skattesänkningar har inte samma effekt på inflationen som löneökningar har. Löneökningar måste nämligen betalas med höjda priser om inte företagen kan effektivisera och det är uppenbart att en del avtal passerade den gränsen.

// Eric

Anonym,  13 februari 2008 11:21  

På nyheterna igår var det ett reportage om en sjuksköterska som hade lägre lön än en undersköterska på samma arbetsplats. Det är ju helt orimligt. Sjuksköterskan har 3 års högskolestudier och ett större ansvar.

Alla pratar om låglönesatsningar hela tiden, men när ska vi som har utbildat oss, tagit studielån och dessutom avstått från löneinkomst under studieåren få en rimlig lön?

Anna

Friherrinnan 14 februari 2008 08:43  

Bäste signaturen Anonym!
Sjuksköterskeyrket är ett kall. Detta är fakta och en mindre hög lön kan hjälpa till att dämpa den annars så bortskämda sjuksköterskegruppen.

Grottolle 14 februari 2008 09:01  

Vi har i Sverge en massa politiker och andra högavlönade som tagit ut betydligt mycket mera i löneökningar än vad andra inom ofentliga tagit ut i kronor och ören. Vår statminister tog ut en lönehöjning på 5000 i månaden vilken undesköterska har fått den lönehöjningen. Man blir så arg när man läser hur dåligt insatt ett komunalråd är. Inte undra på att det alltid blir hög inflation när högern kommer till makten.

Skicka en kommentar

  © Blogger template The Business Templates by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP