2015-09-17

Byggstart för framtidens SöS


I dag, torsdag, var det officiell byggstart för nybyggnationen på Södersjukhuset som innefattar en ny vårdbyggnad med 168 vårdplatser i enkelrum, en ny akutmottagning, 24 toppmoderna operationssalar och ett tekniskt försörjningskvarter som ska förse sjukhuset med el och värme samt fungera som driftcentral och godsmottagning

För exakt två år sedan den 17 september 2013 tog fullmäktige beslut om byggnationerna på SöS och idag var det invigning för de nya byggnaderna. Förberedande byggarbeten har redan skett och efter att man har använt sig av 8 ton dynamit och kört iväg oräkneliga massor betong och sten ska nu byggas motsvarande yta som 3 hötorgskrapor.


Denna gång var det inte som brukligt ett spadtag som invigde byggstarten. I stället fick jag tillsammans med Locums nye vd Patrik Emanuelsson och Södersjukhusets vd Thomas Movin sätta våra handavtryck i en betongplatta. Denna ska sedan muras in någonstans i konstruktionen. Jag antar att några arkeologer om sisådär 800 år kommer studera dessa handavtryck noggrannt. :-)


0 kommentar(er):

Skicka en kommentar