2011-04-14

Inte mer än hälften av lönen i skatt

Igår presenterade finansminister Anders Borg den ekonomiska vårpropositionen för Sveriges riksdag. Innehållet är på flera sätt positivt för Lidingöborna. Men precis som Svenskt Näringslivs vd, Urban Bäckström, säger kan regeringen göra mer.

Det är ett steg i rätt riktning att genomföra ett femte jobbskatteavdrag vilket framförallt gynnar löntagare med låga och normala inkomster. Tillsammans med skattesänkningen på 24 öre som vi genomförde på Lidingö vid årsskiftet, bidrar det femte jobbskatteavdraget till ökad sysselsättning och högre tillväxt.

Det är också bra att regeringen inser att höga marginalskatter försvårar arbetet med att locka hit utländska experter, forskare och talanger. Men svaret bör inte vara en särskild lägre beskattning för enbart dessa. Med våra höga marginalskatterna finns nämligen också en risk att svenska experter flyttar utomlands. Därför är det viktigt att regeringen också slopar den tillfälliga värnskatten som Socialdemokraterna införde 1995. Ingen ska behöva betala mer än hälften av sin lön i skatt.

DN DN DN DN DN DN SvD Aftonbladet Gunnar Hökmark

0 kommentar(er):

Skicka en kommentar

  © Blogger template The Business Templates by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP