2011-04-21

Taktiskt besked från S

Efter två dagars överläggningar meddelar nu Socialdemokraternas verkställande utskott att man inte kommer att återinföra fastighetsskatten - om man åter skulle få makten i Sverige.

Som motiv anges att boendet är en så stor investering för människor och att det därför inte är rimligt att regelverket riskerar att ändras vart fjärde år. I verkligheten handlar det nog snarare om att Socialdemokraterna insåg vilken politisk bojsten fastighetsskatten blivit.

Gott så, det viktigaste är trots allt att en orättfärdig skatt inte riskerar att återkomma.

I höst väntar sedan besked om bl a RUT-avdraget. Det skulle inte förvåna mig om Juholt & Co även på denna punkt backar från sin egen politik i syfte att göra sig valbara 2014. Men varför välja en blek kopia när orginalet är så mycket bättre?

SvD Expressen DN Den hälsosamme ekonomisten Anybody's place Radikalen

2 kommentar(er):

Joel,  21 april 2011 14:29  

Det är väl precis samma logik som styrde LidingöModeraterna i tunnel frågan. Väljarna visade sig tycka något helt annat än den politik man gått till val på och istället anpassade man sin egen politik till Lidingöpartiets, Centerns och väljarnas önskemål. Heder åt politiker som vågar visa prestigelöshet när dom inser att dom haft fel eller i alla fall inte lyckats övertyga väljarna om att dom har rätt.

Anders,  21 april 2011 15:01  

Joel!

Det är väl ändå viss skillnad. S väljer att byta politik i en grundläggande värderingsfråga för att bli valbara. Moderaterna har lyssnat på väljarna i en praktisk sakfråga, vilket (precis som du skriver) hedrar dem. Det tycker inte jag är taktik, det är att vara lyssnande.

De som däremot agerade taktiskt i vägfrågan var Centerpartiet som i tio års tid förespråkade tunnellösningen, men som av taktiska skäl byt fot 3 månader INNAN valet.

Skicka en kommentar

  © Blogger template The Business Templates by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP