2011-04-08

Jämställdhet på folkpartivis

Man kan ha många synpunkter på Riksbankens beslut om vilka personer som ska pryda våra nya sedlar. Exempelvis lyser näringsliv och forskning med sin frånvaro och det finns många andra förtjänstfulla personer som skulle ha kunnat komma ifråga. Men alla får inte plats och de utvalda var på sin tid förträffliga och folkkära representanter för Sverige.

Att sen rojalister retar sig på att det inte blev några kungar var väntat. Men när ordföranden i liberala kvinnor, Bonnie Bernström, på fullaste allvar hävdar att Riksbanken brister i jämställdhet därför att den nya 1 000-kronors sedeln pryds av en man medan 20-kronors sedeln tilldelas en kvinna vet man inte om man ska skratta eller gråta.

Bernström har nämligen räknat ut att den sammanlagda valören för män är 1 250:- och för kvinnor 620:- och därmed skulle den "hierarkiska ordningen vara fastställd" vilket enligt Bernström återspeglar kvinnornas ekonomiska underordning.

Är det med sådana genusglasögan som folkpartiets kvinnoförbund tänker driva det fortsatta jämställdhetsarbetet?

3 kommentar(er):

Karolin,  12 april 2011 17:17  

Läste just en blogg om hur du, en uppsatt man i sverige, leker och mobbar folk på Facebook, vad det hela handlar om är ”Såg just vår nyvalda fullmäktigeledamot från miljöpartiet, som har teckentolkning på sammanträdena pga. av hörselskada, tämligen obehindrat prata i mobiltelefon i mataffären..”
Jag hoppas att du skäms! Skrämmande vad vuxna män kan sätta igång. Folk som skall föreställa vuxna och ansvarstagande. Du är en skam!

Peter Eriksson,  12 april 2011 17:54  

Karolin!

Och vad kallar du ditt eget anonyma påhopp för? Paul har bett om ursäkt. Det han skrev var för övrigt en beskrivning av vad han såg, något som Anna Stenson aldrig har dementerat heller. Du däremot kommer anonymt med ett tillmäle och du är inte ensam heller. Det är bara att titta på tidigare kommentarer på denna blogg eller Annas. Vem är det som mobbar egentligen?

Anna Stenson,  24 april 2011 10:33  

Hej!

Både Paul och jag har lämnat beskrivningar över vad som hänt, vi har pratat med varandra om saken och Paul har bett om ursäkt i Dövas tidning där det finns bild på oss när vi tar i hand. Jag hoppas att kränkningarna av Paul slutar. Varken han eller jag kan sitta och leta igenom hela nätet och försöka stoppa påhopp. Vi hoppas att ni alla hjälps åt att istället och kommer med konstruktiva förslag som leder framåt.

Hälsar Anna Stenson

Skicka en kommentar

  © Blogger template The Business Templates by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP