2011-09-21

Den bästa landshövding Stockholm har haft

Fick under förmiddagen det mycket tråkiga beskedet att landshövding Per Unckel har avlidit efter en tids sjukdom. Mina tankar går naturligtvis i första hand till hans fru och barn.

Jag kom att lära känna Per framförallt under hans år som landshövding och i den rollen var han helt fantastisk. Utan tvekan den bästa landshövding Stockholms län har haft.

Per var alltid pålåst och kunnig, han var en antibyråkrat som vågade ifrågasätta invanda rutiner och han hade en otrolig förmåga att ta människor. Han verkligen brann för den region han representerade och han var djupt engagerad i så vitt skilda (men för Stockholmarna viktiga)områden som Operation Kvinnofrid, mottagning av ensamkommande flyktingbarn och Stockholmsuppgörelsen kring den största infrastruktursatsning som någonsin har gjorts i länet.

I fredags skulle jag ha träffat Per på ett möte om hur hanteringen av plan- och bygglagen skulle kunna bli smidigare, men då var han för sjuk och idag kom så det tragiska beskedet. Han lämnar ett stort tomrum efter sig och jag kommer verkligen att sakna honom.

SvD DN DN Kent Persson Gunnar Hökmark Tokmoderaten

0 kommentar(er):

Skicka en kommentar

  © Blogger template The Business Templates by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP