2015-10-22

NKS - Sveriges grönaste sjukhus

Nya Karolinska Solna är Sveriges grönaste sjukhus. Vi är stolta över att ett av Stockholms läns landstings största projekt någonsin har uppnått certifieringen Miljöbyggnad Guld.

Nya Karolinska Solna kommer att bli sjukhuset för de allra svårast sjuka patienterna. Men vi i Stockholms läns landsting ställer inte bara krav på att vården är i världsklass. Vi har också haft som mål att skapa ett av världens mest hållbara sjukhus där vården bedrivs integrerad med forskning och utbildning.

Det här är en viktig milstolpe för projektets hållbarhetsarbete. Att ett av våra största fastighetsprojekt någonsin har uppnått certifieringen Miljöbyggnad Guld är ett kvitto på att vi i Moderaterna och Alliansen tar ansvar för att Stockholmarna ska få så mycket sjukvård som möjligt för varje skattekrona - inte bara idag, utan också i framtiden.


Certifikatet är baserat på projekteringen och visar att sjukhuset är utformat för att möta de höga krav som ställs för att certifieras enligt högsta klassen i Miljöbyggnad.


NKS-projektets huvudbyggnad är det första universitetssjukhuset, och en av de största byggnaderna någonsin, som har certifierats enligt Miljöbyggnad Guld. 

0 kommentar(er):

Skicka en kommentar

  © Blogger template The Business Templates by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP