2010-06-25

LT hänger inte med längre

I måndags tog kommunfullmäktige två stora beslut, dels inriktningsbeslutet om Södra Huvudleden, dels beslutet att arrendera ut Elfviks gårds jordbruk. Men inte rad skriver Lidingö Tidning om någondera. En liten kort notis om Socialdemokraternas alternativa vägförslag är det enda som kommer i närheten av beslutet om Södra Huvudleden.

Annat var det på Lotta Bergmans och Susann Thorngrens tid, då fanns alltid en journalist på plats och rapporterade från debatten och redogjorde för viktiga beslut.

I år fyller Lidingö Tidning 100 år. Det verkar som det är en trött hundraåring och frågan är om den kommer att få uppleva sin etthundraförsta födelsedag eller om ägarna redan innan dess har lagt ner den till förmån för gratistidningen Mitt i?

1 kommentar(er):

Anonym,  26 juni 2010 12:25  

Som jag skrev i februari 2010 är "Mitt i" s planer med all sannolikhet att lägga ner gamla Lidingö Tidning till typ årskiftet 2010/2011. Det håller inte att ha två lokaltidningar på Lidingö som ska slåss om både nyheter och annonsörer liksom det inte håller i de övriga kommunerna i Stockholm. Det är tydligt att man satsar mer på Mitt i Lidingö medvetet. Den har blivit mycket bättre och är ju dessutom gratis samt kan läsas i sin helhet på nätet. Men man är lurig och vill utnyttja 100-årsjubilaren som draghjälp i form av namnplagiat så länge det går. Folk i allmänhet är vilseförda med i princip samma namn på de båda tidningarna. Förmodligen medvetet av tidningskoncernens ledning.

Lidingöbo sen 1960

Skicka en kommentar

  © Blogger template The Business Templates by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP