2010-06-15

Socialdemokratisk förnyelse

Efter valförlusten 2006 lanserades Mona Sahlin som ett nytt fräscht alternativ till en slutkörd och regeringstrött Göran Persson. Men hur ny och fräsch är egentligen dagens socialdemokrati?

Mona Sahlin själv har varit statsråd i 12 år, varav 8 under Göran Perssons hatt. Dessutom tidigare partisekreterare.

I övrigt utgörs ledargarnityret av Göran Perssons tidigare statsråd Thomas Östros, Carin Jämtin, Leif Pagrotsky, Thomas Bodström, Ylva Johansson och Ibrahim Baylan.

Så ser alltså den socialdemokratiska förnyelsen ut.

Helsingborgs Dagblad Tokmoderaten

1 kommentar(er):

Anonym,  15 juni 2010 12:31  

"Förnyelsen" inom (S) handlar väl främst om att man lierat sig med vänstern och miljöpartiet där man kommer utlysa kostsamma folkomröstningar för att undvika intern splittring så snart man ställs inför stora frågor där (MP) och (V) är starka motståndare, som exempelvis förbifart Stockholm. Det ger den borgerliga alliansen fördelar om dom nu kan hålla sams fram till valet. Det kunde dom i förra valet och det gick ju vägen. Sen kan man undra hur mycket befolkningen egentligen vet om vad de olika partierna vill. Jag tror folk borde genomgå en obligatorisk informationskurs för att få rösta, typ ett "röstningskörkort". Idag är det Sveriges Radio & TV som står för analyserna av de olika partierna som många blint litar på. Den egna kunskapen är mycket dålig.

Lidingöbo sen 1960

Skicka en kommentar

  © Blogger template The Business Templates by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP