2009-12-10

Storholmsöarna till Lidingö

Idag blev det klart, regeringen fattade i förmiddags beslut om att Storholmsöarna ska överföras till Lidingö per den 1 januari 2011. Då ökar lidingös befolkning i ett slag med ca 140 personer och 230 fastigheter.

Överflyttningen är helt i enlighet med vad en övervägande del av storholmsborna vill och det är kanske inte så konstigt. Redan idag går deras barn i Lidingös skolor och förskolor, de har sina parkeringsplatser och brevlådor i Trolldalen och färskvattnet kommer från Lidingö.

Som lidingöbor får de lättare att ha med kommunen att göra. Stadshuset ligger ju bara 10 minuters bilväg från Mor Annas brygga, medan det tar trekvart för storholmsborna att åka runt till Vaxholms centrum. Dessutom har vi lägre skatt.

Fördelarna är många och ur ett regionalt perspektiv känns det naturligt med denna gränsjustering. Jag tror att många storholmsbor är glada över beskedet och de ska veta att de är varmt välkomna till Lidingö.

3 kommentar(er):

Anonym,  10 december 2009 23:25  

Kommer Lidingö stad att ge ut någon folder som berättar för Lidingöborna om tillskottet och vad Storholmarna har för historia och vilka som bor därute? och eventuella sevärdheter. Öarnas historia är ju rätt intressant men till stor del helt okänd på Lidingö genom avsaknaden av landförbindelse och aldrig medtagen av Lidingöhistoriker vid tidigare beskrivningar av i tidsordning Lidingö socken-köping-stad.

Paul Lindquist 11 december 2009 17:03  

Det har vi nog inte ens hunnit fundera på, men tack för tipset. Kanske det kan lämpa sig för en artikel i ett kommande nummer av Vårt Lidingö.

Anonym,  12 december 2009 12:13  

Det låter som en bra idé att börja med.

Skicka en kommentar

  © Blogger template The Business Templates by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP