2010-02-12

Har LT så ont om pengar?

Har Lidingö Tidning så dålig ekonomi att man t.o.m. måste fakturera sina prenumeranter två gånger för en tidning som just har halverat sin utgivning? Man kan ju undra, för i gårdagens brevskörd fick jag nämligen en faktura på prenumerationen av Lidingö Tidning som var identisk med den faktura tidningen skickade redan för två veckor sedan.

Samma belopp, samma tidsperiod och samma OCR-nummer. Det var ingen påminnelse eftersom den första fakturan inte ännu förfallit till betalning, utan (bortsett från datumet) en identisk kopia.

Nu var jag uppmärksam och reagerade direkt, men hur många prenumeranter kommer inte att betala räkningen två gånger av misstag?

8 kommentar(er):

Göran Gustafsson, marknadschef på Lidingö Tidning,  12 februari 2010 13:25  

Lidingö Tidning har under många, många år varit framgångsrik och gått bra ekonomiskt!
Hos oss, liksom hos andra företag - även hos kommuner - händer det ibland att antingen tekniken eller den s.k. mänskliga faktorn spelar ett spratt. Det är mänskligt att fela, som bekant. Att som kommunalråd ägna tid för ett blogginlägg i en sådan "banal" fråga, kan åtminstone jag tycka är att göra en "höna av en fjäder".
Utgår ifrån att vår prenumerationsavdelning löste problemet åt dig. Och att du - liksom en stor andel av lidingöhushållen - även i fortsättningen läser och har både nytta och nöje av Lidingö Tidning.

Anonym,  12 februari 2010 23:28  

Ett ganska roligt inslag, men visar bara att det råder turbulens i den nya organisationen där man använt ”gamla Lidingö Tidning” som draghjälp för att lansera ”Mitt i Lidingö tidning” som en rumsren nyhetstidning på Lidingö . Det är bara en tidsfråga, kanske ett år, innan den gamla helt läggs ner helt och ersätts med en enda ”Mitt i Lidingö”, d.v.s. man slopar 'tidning' i namnet så är kortleken komplett i Mitt i koncernen. Som jag hävdat länge finns det inte utrymme för mer än en lokal tidning på Lidingö med utgivning en dag i veckan, företrädesvis på Fredag när folk har tid att skjunka ner i favoritfotöljen och faschineras av alla oviktiga händelser som inträffat under veckan i vår hembygd långt ifrån alla alarmerande nyheter och bråk som strömmar in från världen utifrån. LT i sin ursprungliga form med utgivning en dag i veckan har varit en av de fasta punkterna i alla Lidingöbors vardag sen 100 år. Jag tror också den kommer delas ut som gratistidning på olika platser, inte i brevlådorna, såvida man inte betalar en liten utdelningsavgift som är betydligt lägre än nuvarande pren.avgift som är på tok för hög och då delas ut av posten. Så är ordningen återställd och man kan längta efter fredag, för då kommer ju Lidingös lokaltidning. Man ska inte ändra på traditioner som fungerat bra sen 1910. Mediaknuttarna som är förblindade av högre vinster har hållt på och experimenterat länge nog nu. Mer annonser får vi nog vänja oss vid, men vad tusan gör det, bara att hoppa över och grotta ner sig i de artiklar som finns som förhoppningsvis skrivs av journalister som har mycket god lokalkännedom om denna unika ö, ett stenkast från Stockholm.

Lidingöbo sen 1960.

P.S. Lycka till med tunnelprojektet, det blir en kanonbra lösning på vägfrågan.

Paul Lindquist 13 februari 2010 15:16  

Göran!

Hur kommer det sig att ni tidningsmakare har så ömma tår när någon har synpunkter på er egen verksamhet?

För ärligt talat, inte skulle ni tveka att skriva om ifall jag begår ett misstag, oavsett hur banalt det än är? Och det gör ni därför att ni tror att det intresserar era läsare.

På samma sätt tror jag att det intresserar mina läsare att ni har dubbelfakturerat mig. Om det bara är jag som har drabbats så är det måhända en trivial, men pikant fadäs. Är det däremot så att många av era läsare har råkat ut för samma sak så är det allt annat än banalt.

Hur det nu är med den saken vet inte jag, men det hade varit intressant om du hade klargjort det istället.

Anonym,  14 februari 2010 06:59  

P.L. har helt rätt och den här Göran, som kallar sig ”marknadschef”, borde ta på sig dumstruten. Han har inte lärt sig grundläggande regler när det gäller kundkontakter och borde omedelbart (1) be om ursäkt för felaktigheter i faktureringssystemet, (2) gå en kurs i kundrelationer eller (3) ägna sig åt något helt annat. Han verkar direkt olämplig som marknadschef. Om det är många som fått dubbla fakturor bör LT ta upp detta i sitt nästa nr. och ge en tydlig förklaring varför det inträffat. LT:s årsavgift är ju inte direkt kattskit i sammanhanget. Jag har nog aldrig hört talas om att en utsänd faktura skickas en gång till innan första betaltidpunkt inträffat. I moderna faktureringssystem kan det inte inträffa och det handlar knappast om ”mänskliga faktorn”. En tydlig förklaring är på sin plats.

Joel,  14 februari 2010 13:33  

Det man verkligen saknar nu när LT verkar vara på väg ner i graven och har lagt ner hemsidan är gamla Lidingosidan.se, kan inge ta upp den?
Nu är Lidingö - sverige - världen den hetaste lokala nyhetsförmedlaren på nätet vilket naturligtvis är bra men kanske inte riktigt syftet med din blogg. Så om du inte börjar bevaka lokalsport oxå Paul så får vi hoppas att någon annan tar upp den kastade handsken.

Anonym,  16 februari 2010 18:18  

Håller helt med er. Kombinationen med den "gamla" tidningen en gång i veckan och Lidingösidan vore bra, men inte Mitti-varianten, utan den prenumererade, men gärna gratis om den ändå vore samma i övrigt.

Anonym,  18 februari 2010 23:01  

Lidingösidan var en fantastisk webbtidning med en otrolig täckning av allt på Lidingö med ett helt fantastiskt snabbt reportageteam av både bild och text. Man undrar om dom jobbade dygnet runt. Lidingösidan hann också med många mindre händelser av kuriosatyp som sällan finns i LT men som just skapar en riktig lokaltidning. Det handlar om känsla för just Lidingö. Lidingösidan lockade också till sig många politiker genom den snabba och enkla publiceringen av kommentarer, liknande Paul L:s blogg, utan en massa onödiga kontroller av talibanartade inlägg som ändå sällan förekommer. Det gäller att fånga folks åsikter i flykten och då kan man inte ha dygnslånga fördröjningar i publicerade kommentarer och där är Paul L:s blogg också ett föredöme.

Lidingöbo sen 1960

Erik,  9 mars 2010 20:11  

Men snälla, kommunalrådet har definitivt för mycket tid över. Måste kommunalpolitiken vara så otroligt fånig? Det är faktiskt mina skattepengar ni förvaltar!

Skicka en kommentar

  © Blogger template The Business Templates by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP