2010-02-07

Starkt lag från Stockholms län

Igår fastställdes valsedeln för Moderaterna i Stockholms län. Det är ett starkt lag som toppas av Fredrik Reinfeldt, med duktiga riksdagsledamöter som ordföranden i EU-nämnden, Anna Kinberg Batra, skolpolitikern Mats Gerdau, Göran Pettersson som tidigare var en av ÖB:s närmaste män och som i riksdagen främst arbetet med finanspolitik och Malin Löfsjögård, teknologie doktor och trafikpolitisk expert på valbar plats.

Här återfinns också några mycket spännande nytillskott, inte minst Hanif Bali, en brilliant MUF:are som kom till Sverige som ensamkommande flyktingbarn vid tre års ålder och har vuxit upp i tolv olika fosterhem samt den kände liberale debattören Johnny Munkhammar.

Efter att under höstens EU-ordförandeskap ha sackat efter i opinionsundersökningarna tycks det nu som om Alliansen åter knappar in på de rödgröna. Med tanke på hur väl regeringen har hanterat krisen och hur alternativet ser ut - ett vänsterexpriment med högre skatter och mindre frihet - så vore det väl konstigt annars.

Men politik säljer inte sig självt. Nu måste alla våra kandidater liksom övriga valarbetare ut och berätta om de moderata idéerna. Gör vi det väl finns det stora utsikter att team Fredrik Reinfeldt får förtroendet att leda Sverige ytterligare fyra år.

4 kommentar(er):

Anonym,  8 februari 2010 02:08  

Helt sanslöst barnsligt att få lov att skriva att en av kandidaterna är flyktingbarn som bott på 10 ställen. Är det en merit? Hur många flyktingar skall till Lidingö...ge oss besked före valet Tack!!

Paul Lindquist 8 februari 2010 20:04  

Min poäng var att med några få ord försöka illustrera lite av den livsresa som Hanif har gått igenom. Att med de förutsättningarna vara så duktig och lyckas så väl är i alla fall jag imponerad av.

Anonym,  9 februari 2010 00:00  

"vara så duktig" och
"lyckas så väl"...

hm tror det finns olika perspektiv på vad som är framgång här i livet...

Anonym,  9 februari 2010 23:47  

Kom ihåg att allt som Lindqvuist tar upp på sin blogg har politiska syften. Det är valår i år. Det är skillnad på privata bloggar där man låter åsikter flöda fritt utan tanke på vad det kan ha för politiska konsekvenser, den typen av åsikter som formar vårt samhälle i grunden. Politiska parteier värnar främst om röster för att de ska få behålla sina jobb och är beredda på långtgående kompromisser med sin privata övertydgelse. men så kanske det måste vara för att få lite struktur i samhället.

Skicka en kommentar

  © Blogger template The Business Templates by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP