2011-01-18

Dags att avskaffa värnskatten

Isabella Jernbeck, moderat riksdagsledamot från Danderyd skrev i fredags en mycket klok debattartikel på SvD Brännpunkt där hon föreslår att värnskatten ska avskaffas.

Vi har flera partistämmobeslut på detta, senast från stämman i Gävle för drygt två år sedan. Efter fyra jobbskatteavdrag och med goda statsfinanser är det hög tid att regeringen snarast avskaffar denna straffskatt på utbildning.

Det finns ingen anledning att behålla en skatt som ger mindre än 5 miljarder i intäkter till staten, men som får välutbilddade att överväga utlandsflytt, småföretagare att ägna stor möda åt skatteplanering, försvårar för arbetsgivarna att rekrytera utländsk arbetskraft med spetskompetens och får utländska företag att tveka om de ska etablera sig i eller vara kvar i Sverige.

Det är inte heller rimligt att vissa ska behöva betala bortåt 60 % av en löneökning i skatt. Den "underbara natten" gav oss för nästan exakt 30 år sedan ett marginalskattetak på 50 %. Det är hög tid att Alliansen återinför principen "hälften kvar".

Läs även: Svensk historia Den hälsosamme ekonomisten Reflektioner Frank Bonnevie

35 kommentar(er):

Leif,  18 januari 2011 14:36  

Först tycker jag man borde prioritera snöröjning på ön, och inte bara runt borgmästarvillan i Gåshaga och vårat gräsliga stadshus.

Paul Lindquist 18 januari 2011 16:41  

Leif!

Nu är det knappast så att vägen utanför min privata bostad är prioriterad. Den hanteras som vilken annan villagata som helst.

Dessutom råkar jag bo i en samfällighet som själv ansvarar för snöröjningen på de flesta vägar i området. Därmed betalar jag ca 2 000:-/år extra för snöröjning vid sidan av den kommunalskatt som du, jag och alla vi andra betalar för att det allmänna vägnätet ska snöröjas.

För övrigt är värnskatten en statlig skatt och har ingenting med finansiering av den kommunala snöröjningen eller annan kommunal verksamhet att göra.

Anonym,  20 januari 2011 15:44  

Tyvärr tror jag att Anders Borg tycker att borttagandet av värnskatten är "gamla" moderaternas politik så därför är värnskatten, tillsammans med LAS, något som av imageskäl inte får ändras. Enda möjligheten är att byta finansminister och det blir väl inte så lätt.

Paul Lindquist 20 januari 2011 22:56  

Det vore heller inte önskvärt. Anders Borg är den bästa finansminister vi har haft i modern tid.

Populisten 21 januari 2011 13:24  

Jag kan ju inte undgå att tycka att det vore bättre om nämnda riksdagsledamot skrev en motion istället för en debattartikel i frågan. Men kanske är det så i de nya "moderaterna" att avvikande åsikter endast tillåts utanför kammaren?

Crille 21 januari 2011 23:23  

Tänkte bara informera er moderater som hänger här att det finns en tämligen nyskriven krönika om vänsterns uppgång och fall i Sverige. Kan vara ett bra ställe att hitta stoff till debatter. Gå till denna länk:

http://snaphanen.dk/2011/01/15/s%c3%b8ndagskronik-vansterns-tragedi-del-i/

Anonym,  22 januari 2011 11:10  

Anders Borg är mycket framstående på att förvalta den svenska ekonomin. Men vad åstadkommer han för att förändra regelverken som påverkar möjligheterna att anställa fler och locka duktiga människor att stanna kvar i Sverige och skapa fler jobb i vårt land?

Tomas M 23 januari 2011 10:04  

Hej Paul!

Jag tycker att du ska förklara det här beteendet:
http://fulldelaktighet.nu/?p=1901

Anonym,  23 januari 2011 13:38  

Såg att du hånat en döv politikerkollega. Skämmes!

Unknown 23 januari 2011 14:03  

Ja Paul, perfekt att du bloggar!! Varför inte ta chansen och förklara att ditt fb - konto blivit kapat och att du visst vet skillnaden mellan döv-och stumhet. För det gör du ju, inte sant?

Gunilla,  23 januari 2011 15:52  

Jag utmanar dig Paul Lindquist att bemöta Anna Stenssons inlägg på fulldelaktighet.nu http://fulldelaktighet.nu/?p=1901

Det är så lätt att vara fördomsfull och obildad. Och det bär dig tydligen inte emot att offentligt förnedra en annan människa.

Har du någon skam i kroppen kan du också publikt be om ursäkt. Men det törs du väl inte?

Paul Lindquist 23 januari 2011 15:57  

Tomas!
Jag har svarat Anna direkt på den sajten.

Henrik!
Jo, jag vet mycket väl skillnaden mellan att vara döv och stum, men det som förvånade mig var att hon omväxlande lyssnade och pratade i telefon eftersom jag fått intrycket av att hon var helt döv (detta bekräftar hon ju själv i ABC-Nytt). Detta var anledningen till mitt FB-inlägg som var riktat till vänner och bekanta.

Anonym,  23 januari 2011 17:29  

Vilken äcklig människa du är. Självmord är inte nödvändigtvis en dum ide - tänk på det.

Anonym,  23 januari 2011 17:32  

Människor som du borde verkligen inte få gå lösa! Ge sig på handikappade kvinnor, har du ingen moral över huvud taget? Fy fan för avskum som du!

Anonym,  23 januari 2011 18:56  

Avgå nu.

Frans,  23 januari 2011 20:03  

Avgå. Du är pinsam. Börja på Hersby gymnasium istället. Där kan du ju mobba folk bäst du vill.

Unknown 23 januari 2011 21:17  

Hej igen, Först och främst vill jag uttrycka min avsky inför några av de anonymas kommentarer, de beter dig avskyvärt.

Dock blir jag besviken nu när du bekräftar ditt tidigare beteende: Du dömer så snabbt! En kort sekvens utspelade sig för dig och du valde att dra din egen slutsats.inga andras möjligheter fanns för dig:

I Ditt svar till kvinnan på hennes blogg tycker du att hon borde kontaktat dig innan hon dömde dig i skrift. -Varför inte leva efter samma princip själv??

Nya moderaterna har map reformen av sjukförsäkringssystemet blivit anklagade för att inte förstå människors sjukdomar, handikapp, eller utsatta belägenheter. Att inte lyssna Ditt döm-först-fråga- sen (eller inte fråga alls) - beteende känns igen och tycks helt i linje med den kritiken. Att du på fb får ryggdunk av en rikdagsman som röstat för ovan nämnda förslag för din bashing känns bara åh så fantastiskt.

Jag lider med dig att detta läckte ut- mobbing är ju så mkt bättre i slutna sällskap och nu tycks det ju inte räcka med att viska på nästa fullmäktigesammanträde.

Henrik

Anonym,  23 januari 2011 22:43  

Vilken dumjävel du verkar vara. Vad i helvete har du för skäl till att på facebook ifrågasätta 'dövheten' hos en kollega? Vilken liten människa du måste vara, ignorant och jävligt osäker. Pinsamt och patetiskt.

Anonym,  24 januari 2011 08:13  

Jag skäms över att vara moderat när jag läser vad du skriver... Tidigare har jag varit stolt över att partiet inte ägnar sig åt irrelevant skvaller under t ex föregående valkampanj så samma sätt som andra partier gör.

Men du representerar den totala motsatsen, och därmed tycker jag inte du passar ihop med så många andra hedersamma människor som är dina partikamrater. Sverigedemokraterna är nog mer passande för dig.

Du är långt ifrån den enda som har "åkt dit" på en privat statusuppdatering på facebook, det är omöjligt att hålla det privat. Håll dig borta från att publicera text på internet om du inte är kompetent nog att använda det.

Att det finns i dig en ådra av så dåligt omdöme och vidrigt skvaller beteende gör att du borde söka dig till ett annat arbete. Svensk Damtidning kan säkert vara intresserade av dina kvalitéer.

Populisten 24 januari 2011 09:10  

Fy vad trist att läsa att en massa larvpottor ska visa upp hur fiiint politiskt korrekta de är. Tacka fasen för att man blir förvånad om man ser en döv person prata i telefon!

Exakt vad i det Paul Lindqvist skrev på FB (såsom det åttergetts i media) anger en värdering?

Anonym,  24 januari 2011 09:47  

Nu är det dags att avgå. Finns ingen ursäkt när man har mobbat en handikappad.

Jens,  24 januari 2011 10:24  

"Detta var anledningen till mitt FB-inlägg som var riktat till vänner och bekanta."

LOL, dags att ta en grundkurs i hur Internet o FB faktiskt fungerar tror jag.
Meddelanden som endast är riktade till vänner och bekanta bör inte skickas på elektronisk väg.

Loney dear 24 januari 2011 10:27  
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Loney dear 24 januari 2011 10:30  
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Anonym,  24 januari 2011 10:43  

Som en groda utan ben.

Jens,  24 januari 2011 10:54  

Haha!
Tänk så tokigt det kan bli när man inte förstår vad tecknen man knappar in i telefonen betyder.

"Jag har lite svårt att förstå varför jag ska be om ursäkt för att jag har beskrivit en händelse som har inträffat, och som jag har skrivit utan att göra några värderingar. Jag har inte ifrågasatt hennes rätt till teckentolk"

Så det var därför inlägget avslutades med tre punkter istället för med en, vilket är normalt i svenskt språkbruk?

Anonym,  24 januari 2011 11:36  

Vilka patetiska bortförklaringar du kommer med. "Utan värderingar", hahaha, hur korkad är du egentligen? Dum och elak, mycket otrevlig kombination, du borde verkligen inte arbeta som politiker.

Paul Lindquist 24 januari 2011 13:44  

Jag är ledsen över att miljöpartiets fullmäktigeledamot Anna Stenson tagit illa vid sig och har därför sökt henne för att personligen be om ursäkt.

Det har inte funnits någon avsikt att kränka vare sig Anna Stenson eller döva eller funktionshindrade i allmänhet. Jag beklagar att meddelandet på Facebook uppfattats på det sättet.

Anonym,  24 januari 2011 14:11  

Trams! Be om ursäkt på väl synlig plats på din blogg i så fall och inte smyga in den i en kommentar!

Anonym,  24 januari 2011 16:07  

Tack för att på detta sätt ha visat vad du är för en människa.

Erik,  24 januari 2011 16:20  

Så du "beklagar att meddelandet på Facebook uppfattats på det sättet"?

WOW, vilken välgärning! Allt blir så mycket bättre nu! Ingen ursäkt för att du faktiskt hävt ur dig en massa bullshit - men vad syyynd att det uppfattats så.

Peter Jacobsson,  24 januari 2011 18:58  

Har alla helt tappat besinningen här?

Pauls inlägg kanske inte var så lyckat. Jag tror inte han menade något illa, men om man vill så kan man ju tolka det så.

Hur som helst har han bett om ursäkt.

Men att kalla detta för mobbning är ju rent absurt. Ett inlägg på FB kan knappast beskrivas som mobbning, möjligt som elakt/oklokt/dumt eller vad ni vill.

Mobbning handlar istället om systematiska trakassarier, ungefär vad många här nu ägnar sig åt i skydd av anonymiteten. Det ni anklagar Paul för gör ni alltså själva i mångdubbel skala, men skillnaden är att ni inte vågar stå för det med era egna namn.Det är både fegt och ynkligt.

Mikael,  24 januari 2011 20:52  

Nu var kanske inte FB-inlägget så genomtänkt.

Men att bli uthängd som mobbare på aftonbladet och utskälld & påhoppad av en hop partiarbetare på vänsterkanten är ju inte roligt.

Dock så är detta en del av en medveten strategi.

På vänsterkanten ser man opinionssiffrorna. 25% för S och 35% för M. Då gör man som man alltid gjort, försöker med alla medel att svartmåla M.

Man har erkänt själva att den enda strategin man hade inför valet 2010, var att försöka hitta skandaler hos borgarna. Så var det också 2006...

Så klart att aftonbladet hänger på, det har man gjort förr.

Anna Stenson,  24 april 2011 10:50  

Hej alla!

Precis som Paul av förståliga skäl inte kunnat bemöta all kritik så har jag heller inte hittat tex dessa kränkande kommentarer på hans blogg förrän nu. Jag tar starkt avstånd från dessa kommentarer och tycker inte om den mobbing av Paul som bedrivs här på hans egen blogg. Det är hemskt.

Vad jag och Paul tyckte om alla dessa rubriker är nog ganska självklart. Vi har båda beskrivit händelser utifrån vårt perspektiv. Ingen av oss låg bakom pressmeddelande och alla tidningsrubriker.

Vi har träffats och pratat och Paul har bett om ursäkt och tagit i hand och bildbevis finns i Dövas tidning.

Jag vet att jag "lyssnar" och pratar när jag håller i en telefon. Ibland gissar jag rätt också. När tex min mamma ringer och jag svarar svarar på något jag tror hon vill mig. Blir det fel så får jag oftast sms om att det alls inte var det hon ville. Blir det rätt är det ren tur och lite att man utvecklar ett lite sjätte sinne. Självklart blir Paul och alla som inte känner mig så bra förvånade. De som känner mig brukar fråga om de ska lyssna åt mig:)

Jag tror och hoppas att alla vet att döva använder teckenspråk för att de inte hör och inte för att de inte kan prata. Det finns inga dövstumma. Sen är det oftast så att äldre döva lärde sig orala metoden - tal - för att det var förbjudet att använda teckenspråk. Det var först på 80-talet det blev tillåtet.

Hoppas med detta också att alla som skrivit kränkande kommentarer om Paul redigerar eller tar bort dem och att vi alla istället tillsammans jobbar för ett samhälle tillgängligt för alla där ingen känner sig kränkt eller påhoppad.

Hälsar Anna Stenson

Anna Stenson,  24 april 2011 11:04  

Hej alla!

Min kommentar kom inte in?

Försöker kommentera igen.

Jag har inte hittat dessa kränkande kommentarer av Paul förrän nu och jag tar starkt avstånd från dem och blir otroligt ledsen över hur man bakom en dator skärm kan skriva sånt. Jag är emot den mobbing av Paul som förekommer här på hans egen blogg.

Vi båda har tagit i hand och bildbevis finns i Dövas tidning. Han har bett mig om ursäkt och vi har pratat med varandra om saken och hoppas att vi tillsammans kan göra samhället mer tillgängligt för alla.

Jag ber alla som skriver kränkande saker att redigera eller ta bort sina inlägg.

Hälsar Anna Stenson

Skicka en kommentar

  © Blogger template The Business Templates by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP