2011-10-08

Juholts agerande får Tobleroneaffären att blekna

Man undrar ju om Håkan Juholt har läst sin egen skuggbudget där man skriver:

"Socialdemokraternas nya ekonomiska politik bygger på tydliga moraliska principer om att man ska göra rätt för sig... och genom samhällskontraktet förbinder sig också den enskilde att i moralisk mening, utöver det som lagen reglerar, ta ansvar för att inte överutnyttja de tjänster som det offentliga tillhandahåller och ej heller medvetet tänja på skattelagstiftning och andra regelverk för snöd ekonomisk vinning"

Eller lyssnat på sin ekonomisk-politiske talesman, Tommy Waidelich:

"Vi vill att kraftfulla åtgärder vidtas mot dem som undanhåller inkomster från beskattning eller bryter mot andra bestämmelser som hederliga företag och privatpersoner följer."

Huruvida det är olagligt att lura till sig 160 000 kronor i hyresbidrag som man inte är berättigad till får åklagare och eventuellt domstol så småningom ta ställning, men att Juholts bidragsfusk urgröper förtroendet, inte bara för honom själv utan för politiker i allmänhet, torde stå utom allt rimligt tvivel. Det får dessutom Mona Sahlins berömda Tobleroneaffär att blekna i jämförelse.

Expressen Aftonbladet Aftonbladet Aftonbladet DN DN DN SvD SvD SvD SvD
Kent Persson Mikael Andersson Tokmoderaten Erik Laakso

2 kommentar(er):

Anonym,  8 oktober 2011 11:36  

Paul! Tack för att definierar och förtydligar socialdemokraternas förruttnande led-både ledning och sätt att hantera dessa oegentligheter i media. Det är, ur ett privatekonomiskt perspektiv, mycket pengar och i fall av bedrägeri den högre straffskalan. Jag kom ihåg en gång en fredag eftermiddag då hela röda linjen i tunnelbana stoppades i 50 min(det var knökfullt ombord och vissa fick andnöd och panik!) Detta för att polis och väktare jagat en luffare ner i tunnlarna vid Mariatorget! Han hade stulit en grillad kyckling!!!! Vilket drama och vilken obelägenhet för alla oss drabbade samt vilka enorma kostnader för en kyckling? Vad ska vi utsätta Håkan Juholt för? Om vi använder den etiska vågen; "Äta bröd med gud eller kaviar med djävulen", då hoppas jag att håkan gapar stort... för nu kommer en evighet med kaviar i gott sällskap.
Snälla, du som har makt, se till att Juholt blir en äkta pajas? Han har ju beteendet och utseendet, fattas bara kläder? Hälsningar från en partikamrat, Ron Andersson

Anonym,  8 oktober 2011 11:50  

Nu framstår tobleroneaffären som en skitsak. Undrar om Mona kommer tillbaka igen?

Skicka en kommentar

  © Blogger template The Business Templates by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP