2007-06-05

Stoppa studentflaken

Med risk för att betraktas som en riktig tråkmåns anser jag att vägverket och polisen nu måste ta sitt ansvar och stoppa studentflaken.

Visst ska studenter få fira att de har gått ut skolan, visst ska de få sjunga och vara glada och har de fyllt 18 får de gärna ta sig en öl eller skåla i champagne.

Men tyvärr har senare års studentfirande, åtminstone i Stockholmsområdet som jag kan överblicka, gått överstyr. Det dricks hejdlöst på sina håll och berusade ungdomar skvätter öl och kastar burkar och flaskor från lastbilsflaken med stor risk för att andra människor skadas.

Men värst av allt är den trafikfara de utsätter sig för. Ståendes, hoppandes och dansandes utomhus utan skydd av bilbälten, airbags eller störtbågar utsätter de sig för risker som vi annars aldrig skulle acceptera.

Redan tidigare år har det inträffat incidenter och idag rapporterar tidningarna att två studentflak har vällt i Stockholm med flera skadade som följd. Vad krävs för att vägverket och polisen ska reagera och sätta stopp för de här dumheterna? En dödsolycka eller räcker det att någon får men för livet...

0 kommentar(er):

Skicka en kommentar

  © Blogger template The Business Templates by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP