2007-06-11

Vänder opinionen nu?

Idag presenterar Expressen Demoskops senaste opinionsmätning. Avståndet mellan blocken är nu bara drygt två procentenheter.

Samtliga borgerliga partier går framåt, mest ökar folkpartiet (en tidig Björklundeffekt, månne?), och moderaterna ligger på en krdhög nivå med över 30 % av väljarna.

Socialdemokraterna rasar och även vänsterpartiet backar rejält. Det är bara miljöpartiet som går framåt av oppositionspartierna och det är kanske inte så konstigt mot bakgrund av den senaste tidens klimatdebatt.

Vad ska man då dra för slutsatser av detta? Tja,Demoskop är bara ett av många institut, men om flera presenterar liknande resultat framöver kan det vara frågan om ett trendbrott.

Det kan i så fall bottna i att de som röstade bort Göran Persson och sedermera haft stora förväntningar på Mona Sahlin åter har blivit besvikna. En annan viktig faktor kan vara att människor nu ser hur den nya regeringens politik påverkar deras vardag. Tack vare skattesänkningarna har vi alla fått mer över i plånboken och att det är betydligt lättare att få jobb.

Men det är viktigt att komma ihåg att det är på valdagen och inte hos opinionsinstituten som allt avgörs. Det är mer än 3 år dit och innan dess kommer mycket att hända i politiken och med opinionen.

0 kommentar(er):

Skicka en kommentar

  © Blogger template The Business Templates by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP