2008-05-12

Lidingö klättrar i näringslivsranking

Idag presenterade Svenskt Näringsliv sin årliga ranking av lokalt företagsklimat i landets samtliga kommuner. Lidingö brukar höra till de bästa kommunerna i landet och i år är inget undantag.

Tvärtom, Lidingö gick från en 11:e-plats förra året till en 5:e-plats i år. Vår satsning med näringslivchef och en förbättrad dialog med företagarna tycks ge resultat. Inte minst de välbesökta företagarfrukostarna fyra gånger per år verkar vara mycket uppskattade.

Enligt Svenskt Näringslivs undersökning är allmänhetens attityd till företagande i topp på Lidingö. Däremot är det sämre ställt med medias attityder som också försämrats rejält sedan förra året.

Som alla undersökningar har även den här sina begränsningar och man ska inte dra alltför långtgående slutsatser, men intressant att notera är att 9 av de 10 högst rankade kommunerna leds av moderata kommunalråd, likaså 15 av de 20 högstrankade. Samtliga av de 24 högst rankade kommunerna leds av något av Alliansens partier. Av de 50 första kommunern a på listan har endast 3 stycken socialdemokratiska kommunstyrelseordförande.

Det är inte utan att det verkar som om politikens innehåll faktiskt har någon betydelse.

0 kommentar(er):

Skicka en kommentar

  © Blogger template The Business Templates by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP