2008-05-23

Vänsterns "dream-team"

Sent omsider har socialdemokraterna insett att de måste presentera ett trovärdigt regeringsalternativ för att på allvar kunna utmana Alliansen 2010. Höga opinionssiffror under en mellanvalsperiod kommer inte att räcka när även oppositionens alternativ börjar granskas av media.

Sålunda har partisekreterare Marita Ulvskog nu föreslagit att socialdemokraterna ska låta vänsterpartiet och miljöpartiet ingå i en eventuell vänsterregering.

Så hur kan vi vänta oss att vänsterns "dream-team" ser ut? Kanske det inre kabinettet kommer att se ut så här:

Molna Sahlin (s), statsminister
Peter Eriksson (mp), EU-minister
Maria Wetterstrand (mp), försvarsminister
Lars Ohly (v), arbetsmarknadsminister
Marita Ulvskog (s), valfrihetsminister

Sen var det ju bara den där lilla frågan om politikens innehåll. Ulvskog riktar nog avundsjuka blickar mot Alliansen som inte bara är ett sammansvetsat gäng utan som faktiskt gick till val på ett gemensamt program. Nog skulle Ulvskog vilja göra samma sak, men det synes vara en omöjlighet. Partierna på vänsterkanten är helt enkelt för olika och dessutom vill inte den gamle kommunisten Lars Ohly att man i förväg atalar om vilken politik man avser att genomföra.

Hur Mona Sahlin sen ska kunna hålla ihop en koalition där mp vill regera ihop med s men inte v, medan v kräver att få vara med om mp är med. Samtidigt är det mångfa fackliga företrädare som inte kan tänka sig mp i en regering och deras inflytande i socialdemokraterna ska man inte glömma.

Valet 2010 blir nog intressant. I ena ringhörnan kommer en enad Allians med ett gemensamt program att stå. I den andra en splittrad opposition som vill återta regeringmakten, men som inte kan enas om vad de sen vill med den.

Källor: DN SvD SvD2 SvD3 SvD4

2 kommentar(er):

Anonym,  24 maj 2008 03:42  

Rödgrön röra? Säga vad man vill men den enda röra som Sverige någonsin haft har varit blå. Enda gången rysk trupp marcherat genom Stockholm så var det på adelns inbjudan. Mången åldrad karolin grät nog vid det tillfället. Idag har de blå än en gång demonterat försvaret.

Rösta på Sverigedemokraterna i nästa val.

Anonym,  25 maj 2008 11:09  

Om Tomhylsan får fortsätta ihop med Hästsvansen lär nog Wetterstrand få sej om efter den ministerposten i ett annat land. Skrattar bäst som skrattar sist.

Skicka en kommentar

  © Blogger template The Business Templates by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP