2008-05-14

Ulvaeus sätter fingret på huvudproblemet

Så klokt tänkt och så väl formulerat, i sitt svar till Per Gudmundsons ledare i gårdagens SvD sätter Björn Ulvaeus fingret rakt på huvudproblemet med illegal nedladdning. Hur ska upphovsmän överleva om de inte kan få betalt för sitt arbete?

Vi kan och måste diskutera integritetsfrågor, vi kan inte och bör inte ens försöka hindra teknikutvecklingen, men vi får inte glömma att bakom varje melodi vi lyssnar på finns en upphovsman som precis som du och jag vill ha lön för sitt arbete.

3 kommentar(er):

Donsan 15 maj 2008 11:13  

1) Ingen har än så länge kunnat presentera övertygande bevis för att artisterna/kompositörerna mm far illa av den "illegala fildelningen". - Det handlar om spekulationer utan reell grund. - Det finns inte heller några övertygande forskningsresultat och/eller statliga utredningar som kan bevisa att den "illegala fildelningen" överhuvudtaget är til skada för någon. - Därför verkar all den iver från regeringshåll att försöka stoppa den "illegala fildelningen" på bekostnad av alla internetanvändarnas rätt till personlig integritet och deras fri och rättigheter väldigt suspekt.

Vi har levet med "illegal fildelning" under mer än 10 år nu men trots det finns det inga tecken på en drastisk minskning av artister - musiker eller kompositörer. - Inte heller har någon kunnat presentera något av värde som skulle kunna försvara den fanatiska jakten på vanliga svenska jobbare - studenter - tonåringar mm som inget annat gör än att fritt och helt utan vinstintressen delar innehållet på sina hårddiskar med varandra

Ulvaeus snackar därför bara skit! - Han är verkligen inte den rätta personen att fråga sig hur skall artisten eller upphovsmannen få betalt för sitt arbete. - Han drar fortfarande in stora pengar som upphovsrättshållare för saker han har producerat på 80 talet och kommer att dra in stora pengar på det så länge som 70 år efter hans död.

2) Om nu allt som Ulvaeus påståd innehöll en uns av sanning - då skulle världens alla artister och kompositörer har gått man ur huset vid det här laget och protesterat som en man mot den "illegala fildelningen" - Mig veterligen har det aldrig förekommit sådana organiserade protester/demonstrationer av den gruppen - varken i Sverige eller nån annanstans. - Därför kan man undra vilka motiv alla de som så gärna värnar artisterna intressen har - när artisterna själva verkar föga intresserade av att protestera själva.

Donsan 15 maj 2008 12:18  

Och Paul - en annan sak - Du verkar vara i den ålder att du har egna barn.

Hur skulle du känna dig om polisen en vacker dag kommer instormande i ditt hem och beslagtog all din datorutrustning för att ett av dina barn misstänks för "illegal fildelning"

Hur skulle du känna dig om åklagaren som behandlar fallet helt sonika överlämnar alla dina beslagtagna hårddiskar till Antipiratbyrån eller IFPI - utan hänsyn till att de kan innehålla känsligt material av privat natur.

Eller är politiker undantagna av en sådan behandling av våra rättsvårdande myndigeter?

Har du någonsin undrat över hur en vanlig medelsvensson skall ha en chans att kunna få rättvisa i en civilrättslig tvist mot ekonomisk och politiks mäktiga industrigiganter?

Zac 17 maj 2008 08:48  

Så dumt, och så bakåtsträvande.

"Så fick vi betalt förr, och därför skall vi bygga skyddsmekanismer för att vi nu, och i framtiden fortsatt skall kunna ta betalt"

Med den typen av resonemang så hade vi fortfarande haft isutkörare och gaslyktetändare på gatorna...

Herregud så dumt - tänk lite längre...


//Zac

Skicka en kommentar

  © Blogger template The Business Templates by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP