2008-05-26

Nu får sossarna se upp i Europaparlamentsvalet

Den tidigare socialdemokratiske riksdagsledamoten och EU-parlamentarikern, Sören Wibe, 61 föreslås till ny ordförande för junilistan efter avgående Nils Lundgren, 71.

En f d sosse ersätts alltså av en annan. Därmed finns all anledning för Mona Sahlin att se upp. Wibe har haft ett starkt stöd i den EU-kritiska falangen inom socialdemokratin och kommer säkerligen att locka en och annan sosseväljare även i Europaparlamentsvalet nästa år.

Förra gången innebar valet en överraskande framgång för junilistan med nästan 15 % av rösterna och 3 av sammanlagt 19 mandat. Socialdemokraterna gjorde däremot sitt sämsta val någonsin med endast 24,56 % av rösterna - mindre än vad moderaterna fick i senaste riksdagsvalet.

Källor: Politikerbloggen DN

2 kommentar(er):

Anonym,  26 maj 2008 13:17  

Värt att notera är att valberedningen i junilistan har föreslagit ett dubbelt ledarskap, i form av Wibe och Annika Eriksson (liberal). Därmed stärks junilistans tvärpolitiska profil, vilket mycket väl kan innebära att partiet kommer att samla Sveriges alla EU-kritiska väljare och göra ett skrällval.

Anonym,  26 maj 2008 22:46  

Vad innebär det för M?
Kanske inte så mycket.
Men M har varit väldigt
osynliga i media från
EU-parlamentet. Men det
delar man med många andra
partier. S tex har också
varit osynliga. Det kan
straffa sig i valet 2009.
Då kan Junilistan bli ett
alternativ för de tveksamma
och skeptiska inom övriga
partier. De finns. Även inom M.

Skicka en kommentar

  © Blogger template The Business Templates by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP