2009-06-17

Omdömeslöst

Miljöpartiets ledamot i polisstyrelsen i Stockholms län, den tidigare riksdagsledamoten Ewa Larsson, greps igår av polisen. Enligt Dagens Nyheter är hon misstänkt för ofredande eller förargelseväckande beteende efter att ha demonstrerat inne i riksdagens plenisal.

Själv säger hon att hon och hennes vänner bara reste sig upp "för att se bättre". Visst, det låter ju som en trovärdig förklaring.

Riksdagen är inte ett gatans parlament och som f d riksdagsledamot vet Larsson rimligen vilka regler som gäller. Att trots det demonstrera kan inte beskrivas som annat än omdömeslöst.

Aftonbladet SvD Expressen

3 kommentar(er):

Sigrid Almberg 17 juni 2009 14:39  

Enligt Paul Lindquist är nog ingenting gatans parlament. Ingenstans ska man få visa vad man tycker... Att en så sorglig prick sitter i Polisstyrelsen gör småbarnens polishat helt begripligt. Jag hoppas att väljarna tar sitt förnuft till fånga och ser till att få bort Paul från Lidingö Stadshus!

Anonym,  17 juni 2009 14:56  

På vilket sätt skulle "småbarnens polishat" bli helt begripligt bara för att Paul Lindquist har synpunkter på att en fd riksdagsledamot öppet demonstrerar på förbjuden plats i riksdagshuset?

Paul Lindquist 18 juni 2009 16:14  

Sigrid!

Man får demonstrera i stort sett var som helst och när som helst, även utanför riksdagen. Men i riksdagens plenisal är det (liksom i landets fullmäktigesalar) på goda grunder förbjudet.

Där ska debatten ske under ordnade former mellan de förtroendevalda. Det skulle vara helt orimligt om vem som helst fick störa debatten eller beslutsprocessen i vår lagstiftande församling. Demokrati är inte samma sak som anarki.

Skicka en kommentar

  © Blogger template The Business Templates by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP