2007-11-16

Moderata framgångar i Södertälje

Södertälje inför vårdnadsbidrag och omvandlar 500 hyreslägenheter i allmännyttan till bostadsrätter. Det blev resultatet av budgetförhandlingarna mellan socialdemokraterna och de borgerliga partierna i Södertälje.

Det här är en stor framgång för moderaterna i Södertälje med Marita Lärnestad i spetsen. Den möjliggjordes av den parlamentariska situationen där inget block har egen majoritet och där socialdemokraternas pragmatiske kommunalråd, Anders Lago valde att göra upp med de borgerliga snarare än att låta nationaldemokraterna bli tungan på vågen i budgetdebatten.

Källa: SvD

2 kommentar(er):

Anonym,  17 november 2007 kl. 03:19  

Ska man tro Södertäljes lokaltidning, Länstidningen, så är det inte Moderaterna som kämpat främst för vårdnadsbidraget.

Citat Länstidningen:
"Att det nu finns en tydlig majoritet för att införa ett vårdnadsbidrag från och med halvårsskiftet 2008 är en stor seger för Robert Halef och kristdemokraterna. Partiet har länge kämpat för ett införande."

Paul Lindquist (m) driver frågan om vårdnadsbidrag lokalt på Lidingö och folkpartiet har tryckt ett flygblad om äldrefrågorna. Stressas Lidingös miniallians av de kristdemokratiska kärnfrågorna?

Anonym,  17 november 2007 kl. 11:06  

Moderaterna har länge drivit frågan om vårdnadsbidrag. Lidingömoderaternas John Berg motionerade om ett kommunalt vårdnadsbidrag i fullmäktige redan på 90-talet, men det stoppades av de nationella reglerna.

Att kristdemokraterna tycker som moderaterna i vissa frågor är väl inte så konstigt. På Lidingö är de dock ganska osynliga.

Skicka en kommentar

  © Blogger template The Business Templates by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP