2007-11-29

Polsk riksdag i fullmäktige

Anförda av socialdemokraten Claudio Crevation och lidingöpartiets Ingrid Damberg beslutade oppositionen i tisdags (kristdemokraterna undantagna) att med stöd av lagen om minoritetsåterremiss skicka tillbaka hela stadens budget på över 2 miljarder kronor till kultur- och fritidsnämnden för att dess ledamöter ska yttra sig om en investering i friidrottsanläggningar för sammanlagt 10 miljoner kronor...

Oppositionen har tidigare använt minoritetsåterremiss vid ett antal tillfällen för att visa sin makt när de varit någorlunda eniga mot majoritetens förslag, men detta tar ändå priset. Att så demonstrativt skicka tillbaka en hel budget för att man är oense om en liten detalj är inte värdigt kommunens högsta verkställande organ. När ledamöterna Crevatin (s) och Damberg (l) dessutom använder tillmälen som maktgalen respektive diktator får man fullmäktige att närmast likna en polsk riksdag.

Det socialdemokratiska oppositionsrådet Mårten Dahlbergs försvar på Lidingösidan för sitt och den övriga oppositionens agerande är minst sagt märkligt. Ett av hans bärande argument är att oppositionen saknat information annat än det som kommit fram i media. Detta är inte sant.

Kultur- och fritidsnämnden, där bl a just Claudio Crevatin är ledamot, har informerats av förvaltningen om förslaget. Antingen har Crevatin mörkat detta för oppositionsrådet eller så håller sig inte Dahlberg till sanningen när han skriver sitt inlägg.

Inte heller protesterade oppositionen mot förslaget när kostnaden lades in i budgeten i kommunstyrelsen. Det var först i fullmäktige, efter den mediala uppmärksamheten som oppositionspartierna reagerade. Kan det möjligen finnas ett sammanhang ?

Att oppositionen försöker agera taktiskt i tron att de ska vinna nya röster är uppenbart, men frågan är om de inte varit övertaktiska denna gång. Vad de ska säga till de berörda ungdomarna om de lyckas sänka ett förslag som inte bara skulle ge Lidingös ca 250 friidrottare en ny fin arena i en inspirerande miljö utan även 3000 fotbolls- och tennisspelare en möjlighet att utveckla sina verksamheter återstår att se.

Källa: Lidingö Tidning

0 kommentar(er):

Skicka en kommentar

  © Blogger template The Business Templates by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP