2007-05-01

Det civila samhället

För många handlar Valborg om fest och glädje, att välkomna våren och sjunga studentsånger. För en del handlar Valborg dessvärre om bråk och den första fyllan.

Sedan några år tillbaka spenderar vår familj Valborg vid elden på Broberget på Lidingö där vi säljer lotter till förmån för den lokala rodelklubben som vår äldste son är aktiv i. Det är en liten klubb med små ekonomiska medel, men där en grupp entusiaster håller verksamheten igång och osjälviskt tränar och stöttar ungdomarna.

För att få ihop pengar till verksamheten arrangerar rodelklubben varje år Valborgsfirandet på Broberget med korv- och våffelförsäljning, musik och tal samt lotterier. 1 500 - 2 000 personer brukar dyka upp och stämningen är alltid hög. Till min glädje såg jag dessutom ovanligt få berusade ungdomar denna kväll, kanske beroende på att polisen förra året gjorde en stor insats och även fanns på plats i år.

Detta fina arrangemang är för mig ett exempel på vad det civila samhället kan åstadkomma när det är som bäst. Utan statliga stöd eller kommunala bidrag ordnar en liten klubb med en handfull aktiva en festkväll för så många Lidingöbor. Dessutom ger insatsen ett välförtjänt tillskott till klubbkassan. Ett stort tack till Ingvar, Gunnar, Micke, Bosse och Jan med familjer för det enorma arbete ni lägger ner.

Ett arrangemang som detta skulle heller inte vara möjligt om det inte vore för alla de sponsorer som ställer upp och skänker priser till lotterierna:

Lindex
Lidingö Ur
Bröderna Persson
Firren
Larsbergs Konditori
Larsbergs Pizzeria
Baggeby Torg Spel och Tobak
Elektrotekniska
Synoptik
Lidingö Video och DVD
Bonver
Karena Lek
Ögruppen
Annas Väskor
Thernlunds
Akademibokhandeln
Butik Grön
Greenhouse
Snacksbolaget
Vivo Superstore
S R S Stockholms Rens & Spol
Allservice
Larssons Frisersalong
Lidingö Hushållstjänst
Mavala
Torsviks Tobak
Lidingö Elektriska
Ljungbergs Färg
NW Hydralic AB
Klippans Fastighetsförmedling AB

0 kommentar(er):

Skicka en kommentar

  © Blogger template The Business Templates by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP