2007-05-13

Samlingsstyre i landstinget?

I en debattartikel i Dagens Nyheter föreslår socialdemokraten (och lidingöbon) Anders Lönnberg tillsammans med kristdemokraternas biträdande finanslandstingsråd Stig Nyman att landstinget ska införa samlingsstyre, dvs att alla partier tillsammans ska leda landstinget.

Lönnbergs partivän, oppositionsrådet Dag Larsson är positiv till förslaget "bara Alliansen slopar sina priavtiseringsplaner", dvs socialdemokraterna samarbetar gärna bara det sker på deras villkor.

Förslaget är dumt och dessutom fräckt mot väljarna som har röstat fram den största borgerliga majoriteten sedan landstinget bildades. De vill nog se mer valfrihet, högre kvalitet och lägre skatter, inte mer socialism.

Att en socialdemokrat i opposition vill få tillgång till maktens grytor igen är inte svårt att förstå, men att kristdemokraternas ledande representant lånar sig till detta är betydligt märkligare. Att svika sina vänner och samarbetspartners för vadå? En kort stunds medial uppmärksamhet?

Socialdemokraterna gläds naturligtvis åt att ha stuckit in en kil mellan Allianspartierna, men det lär inte ha så stor inverkan. Majoriteten för de borgerliga är nämligen så stor att de klarar sig utan kristdemokraterna om så behövs...

0 kommentar(er):

Skicka en kommentar

  © Blogger template The Business Templates by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP