2007-05-25

Oförskämt och oansvarigt

Strix Televisions attack på statsministern är inte bara oförskämd utan också oansvarig.

Oförskämd därför att statsministern är landets främsta demokratiska företrädare, oavsett partifärg, och den som innehar ämbetet bör behandlas med viss respekt (om någon undrar anser jag att tårtattackerna mot kungen respektive dåvarande finansminister Bosse Ringholm var lika illa).

Men inte ens om Fredrik Reinfeldt var en privatperson eller ens en "vanlig" kändis hade det varit OK. Strix har ingen rätt att förudmjuka och kränka en person bara för att de tycker det är roligt.

Oansvarig därför att det finns en hotbild mot statsministern som gör att han måste leva med livvaktsskydd dygnet runt. Vi har trots allt sett både en statsminister och en utrikesminister mördas i modern tid. Det hade lika gärna kunnat vara en galning som sprutade syra i ansiktet och inte en omdömeslös tv-reporter.

Varken statsministern eller demokratin är betjänt av om han av säkerhetsskäl tvingas fjärma sig från folk såsom premiärministrar och presidenter i många andra länder. Men för varje incident blir risken allt större.

Om SVT tar sitt public service ansvar på allvar så säger man upp avtalet med Strix och lägger ner den här pinsamma serien.

0 kommentar(er):

Skicka en kommentar

  © Blogger template The Business Templates by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP