2007-05-31

Liten skillnad mellan fattiga och rika

Institutet för privatekonomi har undersökt de ekonomiska skillnaderna i 38 olika kommuner. Då visar det sig att skillnaden mellan genomsnittsfamiljen på Lidingö (högsta bruttoinkomst)respektive Gotland (lägsta bruttoinkomst) inte är så stor när skatter och nödvändiga hushållsutgifter är betalda.

I bruttoinkomst skiljer det hela 19 340:-/månad, men när skatter, boende och andra nödvändiga hushållsutgifter är betalda hade skillnaden krympt till 700:-/månad mellan kommunerna.

Någon som tycker att det behövs mer utjämning...?

2 kommentar(er):

Anonym,  4 juni 2007 12:58  

Det var en märklig jämförelse.
Missar du inte på att det är en rejäl skillnad i livskvalite mellan att bo i t.ex. lägenhet kontra villa på lidingö? Och f.ö. vad räknas som nödvända hushållsutgifter? Barnflickor.. Fönsterputsare?
Ja jag tycker att det behövs mer utjämning.
Zorro

Anonym,  4 juni 2007 16:08  

Det var en märklig kommentar Zorro. Om det är några som bor i lägenhet så är det lidingöborna (2/3 av fastighetsbeståndet är lägenheter)och knappast gotlänningarna. Och vad som ingår i nödvändiga hushållsutgifter är givetvis samma saker på de två orterna. Ingår barnflickor, fönsterputsare så gör de det för både Gotland och Lidingö.

Skicka en kommentar

  © Blogger template The Business Templates by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP