2009-05-02

Jesus vinner över LO

Enligt LO själva ska 12 500 personer ha deltagit i gårdagens demonstration på Norra Bantorget (hur många som lyssnade på Mona Sahlin i Malmö har av någon anledning inte uppgivits såvitt jag kunnat se...) och då ska man veta att arrangörer gärna låter det gå lite inflation i sådana siffror.

När sedan de röda fanorna stuvats undan och demonstranterna gått hem var det idag istället dags för den årliga Jesusmanifestationen och den lyckades locka 18 000 deltagare.

Trots att jag varken är socialist eller kristen kan jag inte låta bli att tycka att det är ganska komiskt att betydligt fler vill manifestera för Jesus än lyssna till Wanja Lundby-Wedin.

Källor: Expressen DN SvD

12 kommentar(er):

Anonym,  2 maj 2009 23:24  

haha.
Kanske för att Wanja är ganska liten jämfört med Jesus

li 2 maj 2009 23:41  

Kanske för att Jesusmanifestationen är en riksangelägenhet. Räkna gärna om och ta med hela landets förstamajtåg.

Anonym,  3 maj 2009 00:26  

Även om man räknar in hela landets demonstrationer lär det inte handla om mer än 30 000 deltagare.

Det är vansinnigt och visar hur illa ställt det är samhället. Arbetarklassen är paralyserad medan borgarna smörjer kråset. Och det värsta är att de flesta arbetare inte är medvetna om att de är just arbetare. Frågan är bara vem som tar emot lön. Ägaren eller arbetaren.

Men det kan inte fortsätta så här hur länge som helst. En dag reser sig världens proletariat och spränger den borgerliga diktaturens fundament.

Petter,  3 maj 2009 05:16  

vill instämma i det som li sa, att jesusmanifestationen samlar folk från hela landet.

och anonym: Jag vet inte hur många sossarna samlar i hela landet totalt. Men värt att notera är att vänsterpartiets 1majtåg i stockholm var 12000 i år. Så om vi bara tar sossarna och vänstern i stockholm så är vi uppe i 24000 - bara i stockholm.

Själv firade jag i malmö med vänstern, men känner inte till någon offentliggjord siffra, men det bör ligga någonstans mellan 3000-5000.

Vi kommer med andra upp långt över 30 000. Om vi räknar både vänsterns och sossarnas tåg för hela landet

Herr Nilsson,  3 maj 2009 08:49  

Li och Petter har en poäng men ordnade kyrkan ett "andra maj" över hela landet skulle man nog vinna likafullt.
Det märks på "anonyms" inlaga. Det är inte så många som låter sig luras av slagord från trettiotalet längre.
Om man sedan betraktar de blöjterorister som - maskerade - gick med i syndikalisternas tåg inser man att hederligt folk inte vill ha med den gruppen att göra.

Anonym,  3 maj 2009 09:16  

Varför är det komiskt?


- Fredrik -

Grottolle 3 maj 2009 13:58  

Vet någon hur många som gick med i Nya arbetarpariet Moderaternas tåg då och lysnade på dom?

Anton 3 maj 2009 15:54  

Första anonym: Bara i Stockholm så demonstrerade minst 28 000 människor (S+V+SAC+KP). I Göteborg upp emot 10 000 sammanlagt skulle jag tro. I Malmö minst 5 000 till. Och sen har du en massa fler mindre orter.

Gud förlorade mot arbetarrörelsen borde väl rubriken vara?

Eric,  3 maj 2009 19:39  

Grottolle!

Moderaterna hade inget tåg, men lilla KD samlade fler personer i Uppsala än vad socialdemokraterna gjorde...

Anonym,  3 maj 2009 19:45  

Sveriges största demonstration genom tiderna var 4 oktobermanifestationen mot LO:s och socialdemokraternas löntagarfonder 1983. Då samlades 75 000 personer under ledning av småföretagaren Gunnar Randholm.

Robert 3 maj 2009 20:12  

Känns som Wanja kommer vara ganska bortglömd om några år...men Jesus kommer hålla tills han kommer tillbaka...Guds rika välsignelse... Kärlek och frid över era liv!

Anonym,  4 maj 2009 02:16  

Är det konstigt att Jesus vinner över LO?

Ta en titt på Jesu budskap:

*Den som är störst bland er ska vara de andras tjänare.

Vanja: Den som tjänar mest pengar är störst.

*Kom till mig ni alla som är tyngda av bördor. Mitt ok är skonsamt och min börda lätt.

Lo kräver visserligen bra utrustning för arbetet, men Jesus timmermannen gör sina ok själv för att hjälpa oss att bära livets börda utan att brytas ner.

*Lika lön för alla (evigt liv med Gud) oavsett om man börjar arbeta i gryningen eller 11:e timmen (av 12)

Vad säger facket om det? Det verkar som om arbetarrörelsen skulle må väl av att kollektivansluta sig till Jesus, om än i 11:e timmen för att om möjligt få del i hans seger, för

* Den som inte är med mig är mot mig och den som inte samlar med mig han skingrar.

*Ingen kan tjäna två herrar (...) Du kan inte både tjäna Gud och Mammon. (Mammon betyder ung. pengar och makt)

Mer än allt så är Jesus TRO-VÄRDIG för att han levde som han lärde. T ex tvättade han lärjungarnas fötter fastän han var deras mästare.

Jag har själv tillhört Socialdemokraterna men jag lämnade eftersom jag i en moralisk situation kände mig tvungen att välja mellan Gud och Partiet som den yttersta lojaliteten. Jag har aldrig behövt ångra att jag valde bort partiet, men den rörelse som är så totalitär att man inte kan vara kristen i den eller bara ifrågasättande i största allmänhet har ingen framtid. Det är de välvilliga kritikerna man ska vara rädd om och lyssna på för att inte bli en oemotsagd elit utan verklighetsförankring. När makten blivit viktigare än såväl hederlighet som ideologisk stringens är det dags att dra öronen åt sig.

Skicka en kommentar

  © Blogger template The Business Templates by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP