2009-05-15

Snacka om dubbelmoral

I Veckans Affärer går finansmannen Sven Hagströmer ut och kräver kvotering av kvinnor till börsbolagens styrelseposter. Det får väl betecknas som höjden av dubbelmoral.

Ska det verkligen krävas en lagändring för att Sven Hagströmer själv ska agera som han anser vara rätt. Det finns ju ingenting som hindrar honom att ta in kvinnor i de styrelser som han och parhästen Mats Qviberg kontrollerar.

I HQ är andelen kvinnor 30 % (å andra sidan är ledningsgruppen helt befriad från det täcka könet), men i Öresund, Bilia och Nobia är bara två av nio ledamöter kvinnor och i Skistar, Fabege och Klövern endast en av sju. I trendkrogen Pontus by the Seas styrelse finns inte en enda kvinna.

Att det faktiskt är svårt att hitta kompetenta kvinnor till styrelseuppdrag vittnar många om och det är nog inte så förvånande. Det handlar ju inte om att kvinnor skulle ha sämre förmåga, men tyvärr har betydligt färre kvinnor de erfarenheter som krävs för ett kvalificera sig för styrelseuppdrag i börsbolag.

Den kanske främsta rekryteringsbasen är företagens ledningsgrupper och även där är det få kvinnor. Men inte heller här gör Sven Hagströmer särskilt mycket för att förbättra situationen. Förutom HQ:s totala brist på kvinnor i ledningsgruppen styrs Skistar av tio män och Bilia av sex. Bäst andel lär Avanza Bank ha där en av fem i ledningen är kvinna.

Ska man öka andelen kvinnor utan att göra avkall på kompetensen i styrelserna måste man helt enkelt börja underifrån. Fler kvinnor måste befordras till förstalinjens chefer och därifrån vidare till avdelningschefer, ledningsgrupper och vd-jobb.

Det kanske tar lite längre tid än en kvoteringslagstiftning, men det finns ingen genväg om styrelserna ska befolkas med personer som har rätt erfarenheter och förmågor.

Läs även VA VA DN DN Expressen SvD Göran Pettersson

Skicka en kommentar

  © Blogger template The Business Templates by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP