2009-05-04

Starkt stöd för Fredrik Reinfeldt

I en intervju i Svenska Dagbladet ger Margot Wallström toppbetyg åt Fredrik Reinfeldt för regeringens proffsiga framtoning och samarbetsförmåga. Samtidigt är hon kritisk mot Mona Sahlins och Socialdemokraternas bristande entusiasm för EU-samarbetet.

Samtidigt visar en undersökning från SKOP att 3 av 4 anser att Reinfeldt är skickligare än Sahlin att leda en regering. T.o.m. en majoritet av LO-medlemmarna (59 %) föredrar den sittande statsministerna.

Därtill avslöjar Poitikerbloggen att Moderaterna får i särklass mest frivilliga bidrag av samtliga partier. Under 2006 fick man in över 30 miljoner kronor, vilket också säger en hel del om vilket stöd Fredrik Reinfeldt har.

Det ska jämföras med Socialdemokraternas 3,4 miljoner kronor, kristdemokraternas 560 000 kronor, miljöpartiets 160 000 kronor och folkpartiets 100 000 kronor.

Ändå kan moderaterna inte på långa vägar nå upp till de resurser Socialdemokraterna förfogar över. LO:s stöd till (S) är nämligen värt flera hundra miljoner kronor varje val, men där är det inte frågan om frivilliga bidrag utan beslut tagna av fackpampar på medlemmarnas bekostnad.

LO-pamparnas stöd till trots, så ser det mörkt ut för Sahlin & Co. Det som för bara ett halvår sedan beskrevs som en kommande promenadseger för Socialdemokraterna har istället vänts till en mardröm för de rödgröna.

För svenska folket ser det däremot ljusare ut med en regering som tar ansvar och som det ser ut nu har goda chanser att få fortsätta en mandatperiod till.

Källor: SvD SvD DN Expressen Expressen Expressen Aftonbladet Aftonbladet

1 kommentar(er):

Grottolle 4 maj 2009 20:24  

"men där är det inte frågan om frivilliga bidrag utan beslut tagna av fackpampar på medlemmarnas bekostnad."

Men ska ni politikerpampar börja bestämma vad LO-medlemmarna skänker sina pengar till. Något som bestäms på medlemsmöten. Och det är vita pengar som inte behövs hållas hemligt vart dom kommer ifrån.

Skicka en kommentar

  © Blogger template The Business Templates by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP