2010-07-03

Har S redan gett upp slaget om Stockholm?

Ett av seminarierna i Almedalen i år har rubriken "Socialdemokraterna - det nya storstadspartiet". Med tanke på hur opinionsläget ser ut just nu, där Socialdemokraterna rasar i just storstadsområdena, känns rubriken något främmande.

Och frågan är om Socialdemokraterna inte redan har gett upp slaget om Stockholm i varje fall. Nog får man det intrycket när DN avslöjar att partiets kandidat till finanslandsingsrådsposten i Stockholms län, Ilija Batljan, har tackat ja till ett toppjobb inom FN-organet WHO i Köpenhamn. Detta trots att han tillträdde som oppositionsråd i landstinget så sent som i maj.

Det råder oklarhet huruvida han bara tar jobbet vid en valförlust, eller om han försvinner till Köpenhamn oavsett hur det går den 19. Socialdepartementet, som har rekommenderat honom säger en sak. ordföranden i det socialdemokratiska partidistriktet en annan. Men som DN:s Henrik Brors konstaterar, det är en märklig signal han skickar till väljarna.

PS Svenska Dagbladets ledarblogg påminner om att även en annan ledande socialdemokrat lämnar landet efter höstens val, nämligen författaren, riksdagsledamoten, advokaten och proffsminglaren Thomas Bodström.

0 kommentar(er):

Skicka en kommentar

  © Blogger template The Business Templates by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP