2010-08-24

Mediacirkusen lär fortsätta

Det är väl ett ödets ironi är att Julian Assange som gjort till sin livsuppgift att publicera hemliga uppgifter utan några som helst hänsyn till vilka konsekvenser det kan få, nu själv har drabbats av sin egen medicin.

Men faktum är att åklagarmyndighetens agerande verkar synnerligen märkligt. Att först anhålla någon i sin frånvaro för att sedan ångra beslutet några timmar sedan utan att ens ha varit i kontakt med den misstänkte inger inte respekt. Förre överåklagaren Sven-Erik Alheim menar dessutom att åklagaren, Maria Häljebo Kjellstrand, kan ha brutit mot förundersökningssekretessen när hon så tidigt i förundersökningen offentliggjorde anhållningsbeslutet. Onekligen har Assange tagit skada av detta pga. den världsomfattande mediala uppmärksamheten kring anklagelsen.

Inte blir förtroendet för åkklagarmyndigheten bättre när dess informationsdirektör, Karin Rosanger, blir intervjuad och fullständigt bortgjord av den arabiska tv-stationen Al Jazeeras brittiske nyhetsankare:Hur den här historien slutar är svårt att sia om, men en sak är säker, med Leif Silbersky som försvarare och Claes Borgström som målsägarbiträde lär mediacirkusen fortsätta.

Läs även Aftonbladet Expressen SvD SvD DN DN Per Ankarsjö GenusNytt Krohniskt Oscar Swartz

5 kommentar(er):

Slasher,  24 augusti 2010 20:20  

Tyckte hon klarade sig alldeles utmärkt trots att reportern stod och försökte fiska åtskilliga gånger.

Martin 25 augusti 2010 00:28  

-Have you spoken to him?
-NO
-Any idea where he is?
-No
-You looking for him?
-No
-Surely it would be the first step to try and contact a person that...Surely the first step should be to try and contact the person that has been accused?
-No
Wouldnt it be logic to contact him?
No

hahahahahahohohohohehhehehe, vadå bortgjord??!!! hahahahaha, jag gråter nu, ghahaghaghguggurgel ha, snyft, vad ska man säga?

Anonym,  25 augusti 2010 12:23  

Det stora problemet i hela denna historia är just nu att en stor grupp män på olika forum gör allt för att ta heder och ära av Anna Ardin.
Detta sker på ett sätt som är helt förkastligt.

Anonym,  25 augusti 2010 13:32  

Hon gör inte saken lättare för sig själv genom att försöka ta bort sina digitala fotavtryck på nätet efter att hennes namn började florera i frågan.

Hon spärrade sin blogg med lösenord, hon började rensa bort twitterinlägg. Med tanke på den bruksanvisning/checklista hon haft på sin blogg som gått att få fram med hjälp av webbarkiven (alla hemsidor sparas nämligen för all evighet) kan man se att det finns vissa likheter mellan den bruksanvisningen/checklistan över hur man tar heder och ära av en man med vad som nu skett.

Men Assange kan visst vara ett svin och begått ett övergrepp, men hon gör själv en hel del för att skapa en del konspirationsteorier.

Paul Lindquist 25 augusti 2010 15:53  

Bo!

Det var ett mycket medvetet val från min sida att inte nämna Anna Ardin vid namn i mitt blogginlägg.

Syftet med inlägget var att rikta uppmärksamheten mot åklagarmyndighetens mycket märkliga agerande, inte att ta parti vare sig för Julian Assange eller Anna Ardin.

Vad som har hänt och om något eventuellt brott har begåtts får polis och åklagare utreda och eventuellt en domstol så småningom ta ställning till.

Skicka en kommentar

  © Blogger template The Business Templates by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP