2010-08-09

S prioriterar villauthyrning framför kommunens kärnverksamhet

Idag beslöt kommunstyrelsen att sälja fastigheten Elfviks gård 2, en äldre villa bakom Elfviks gård.

Fastigheten användes tidigare som personalbostad, men har stått tom i flera år och staden har ingen användning för fastigheten. Däremot är villan synnerligen pittoresk och ligger mycket vackert i naturlandskapet. Ett mycket attraktivt objekt för en privatbostad m.a.o.

Utgångspriset var 6 mkr, men budgivningen stannade inte förrän på 10 mkr. Därtill kommer en tomträttsavgäld på 179 tkr/år vilket motsvarar ett markvärde på ytterligare 5,5 mkr. Fastigheten behöver dessutom renoveras för ett par miljoner kronor.

Varför berättar jag då detta? Jo, därför att socialdemokraterna och vänsterpartiet yrkade avslag på försäljningen. Socialdemokraternas oppositionsråd motiverade detta med att det var en principsak och att han ansåg att kommunen istället skulle renovera villan och hyra ut den.

Så istället för att få in motsvarande 15,5 mkr i kommunkassan vill Mårten Dahlberg att skattebetalarna ska punga ut med ett par miljoner på en fastighet som den kommunala verksamheten inte har någon som helst användning för och hyra ut den till en hyresnivå som enligt bruksvärdesprincipen inte ens kommer att räcka till att finansiera renoveringen.

Ett sådant agerande tycker jag är oansvarigt. Kommunens uppgift är inte att hyra ut villor till underpris i extremt attraktiva lägen och jag förstår inte hur man från vänsterhåll kan vara beredd att prioritera en sådan utgift framför skola, omsorg, naturskötsel, vägunderhåll och annat som hör till den kommunala kärnverksamheten.

1 kommentar(er):

Anonym,  9 augusti 2010 23:52  

Jag måste erkänna att jag inte kan se det berörda objektet framför mig men jag dristar mig ändå att ha en uppfattning om vad frågan gäller. Vänsteråsikter innebär, inte alltid men ibland, att hindra människor med gott om pengar att omsätta sina tillgångar till något påtagligt och avundsvärt. Ingen ska helt enkelt få tillgång till "villan (som är) synnerligen pittoresk och ligger mycket vackert i naturlandskapet". Då är det bättre att använda skattepengarna till att dölja de mera påtagliga exemplen på att vissa har skapat sig förutsättningar att leva ett liv som är bättre än andras. Nog är denna förklaring lite trist men finns det någon bättre tolkning av vänsterns agerande?

Skicka en kommentar

  © Blogger template The Business Templates by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP