2010-08-23

Olaglig valaffischering på Lidingö

Redan i fredags sågs de första valaffischerna från Lidingöpartiet ute på stan. Formellt inget att säga om, då Lidingöpartiet har ett eget affischeringstillstånd redan från den 19 augusti och de sällan brukar vilja delta i övriga partiers överenskommelse om gemensam affischeringsstart. Lite trist bara att Lidingöpartiet inte tycker att det har ett demokratiskt värde att alla får samma chans.

Men i lördags visade det sig att även Centerpartiet hade varit ute och affischerat - och detta trots att de har skrivit på överenskommelsen om en gemensam affischeringsstart igår söndag. Ytterligare ett bevis på att Centerpartiet på Lidingö inte är att lita på.

Även Socialdemokraterna tänkte tjuvstarta i lördags, men backade när Kristdemokraterna konfronterade dem.

Men nu till det mest intressanta. Varken, Socialdemokraterna, Centerpartiet, Miljöpartiet, Folkpartiet, Vänsterpartiet eller Kristdemokraterna har något affischeringstillstånd på Lidingö. Vänsterpartiet har jag än så länge inte sett några affischer från, men övriga partier - utom Moderaterna och Lidingöpartiet - saknar enligt polisen tillstånd för sina valaffischer på ön...

4 kommentar(er):

(M) i Baggeby,  23 augusti 2010 16:52  

Det på Lidingö lokala oppositionella och fullkomligt opålitliga Centerpartiet är värst – då de även affischerar på broar vilket jag fattat att man inte får alls.

Lidingöpartiet har två banderoller på broarna vid Torsvik. Får de verkligen ha det?

Paul Lindquist 23 augusti 2010 21:54  

Man får inte affischera på utsidan av broar, därmed på insidan.

Centerpartiets affischer har jag inte sett, men Lidingöpartiets vepor över Södra Kungsvägen i Torsvik strider mot polisens reglverk.

Anonym,  24 augusti 2010 12:13  

Det är förstås viktigt att affischera på rätt sätt så att det inte sker trafikfarligt eller så att det blir allmänt skräpigt. Affischeringstillståndet är förstås ett sätt för myndigheten att se till att alla får den informationen. Alla bör alltså ha tillstånd, MEN om nu inte alla partier har det så tycker jag att Paul Lindquist skulle skicka ett vänligt mejl och påpeka bristen så att alla partier affischerar rätt istället för att gå ut i sin blogg och tala om olagligheter. Det är ju knappast syftet, att bryta mot lagen, utan handlar förmodligen om försumlighet. OM partierna trots anmaningen inte söker tillstånd DÅ är det värt att ta upp. Politikernas småkäbbel undanber vi väljare oss.
En som vacklar

Peter Eriksson,  24 augusti 2010 17:02  

Det är väl knappast Paul Lindquists sak att hålla ordning på de andra partierna. Att vissa partier är slarviga med så elementära saker som att söka tillstånd är det väl bra att vi som väljare får reda på. Det underlättar snarare val av parti.

Och du som "vacklar", vilket av de utpekade partierna representerar du, för det är så genomskinligt att du känner dig trampad på en öm tå.

Skicka en kommentar

  © Blogger template The Business Templates by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP