2010-09-28

Tack för förtroendet!

Nu är personrösterna till Lidingö kommunfullmäktige räknade. Trots att vi moderater tappade 3 mandat fick jag faktiskt fler personröster i detta val (833 stycken) än 2006 (695 stycken). Jag fick dubbelt så många personkryss som någon annan kandidat till fullmäktige. Faktum är att jag fick dubbelt så många kryss som Sverigedemokraterna fick röster och drygt 40 % fler kryss än Vänsterpartiets samlade röstantal. Man tackar för förtroendet.

Inom Lidingöpartiet var ingen kandidat i närheten av att bli inkryssad, medan Miljöpartiets Pontus Magnusson Jansson och Anna Stenson bara var 4 respektive 8 röster från att bli personvalda. Nu toppar de sitt partis fullmäktigelista ändå, så i praktiken spelar det ingen roll.

Såväl Minna Klintz som Mårten Dahlberg blev också personvalda. Även Tor von Sydow klarade personvalsspärren och kniper därmed förstaplatsen framför Kent Ivarsson.

Inte heller dessa kryss förändrar vilka som blir invalda. Det gör däremot Carl-Johan Schillers framgångar som lyckades bli personvald för Kristdemokraterna. Det innebär att han blir parhäst med Jessica Nyberg medan Dag Lofalk får nöja sig med att vara förste ersättare i fullmäktige.

Sammanlagt var det drygt 22 % av väljarna som kryssade någon kandidat, men bara en kandidat som annars inte skulle ha blivit invald kom in.

0 kommentar(er):

Skicka en kommentar

  © Blogger template The Business Templates by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP