2010-09-02

Vem tar över efter Mona?

Ju närmare valet vi kommer, desto större tycks sannolikheten vara att Socialdemokraterna kommer att göra ett katastrofval. De flesta opinionsundersökningarna efter sommaren pekar dessutom på att Moderaterna blir största parti. Enligt Expressen som har intervjuat 30 ledande socialdemokrater är kravet på Mona att hon ska vinna valet eller avgå.

Dagens Nyheter presenterade idag en undersökning som visar att en majoritet av väljarna tror att Alliansen vinner. Bland de borgerliga sympatisörerna tror 9 av 10 på en seger för Alliansen, men inte ens bland de rödgröna väljarna finns det en majoritet som tror att det egna laget vinner.

Så vem då över efter Mona? Ska man tro vadslagningsfirman Ladbrokes blir det Sven-Erik Österberg.

1 kommentar(er):

Anonym,  3 september 2010 10:27  

Nu kommer hon ju knappast avgå omedelbart, det är ju knappast nödvändigt heller eftersom det kvittar om oppositionen leds av en "lame duck" i början på mandatperioden. Om vi tänker oss att det tar ett år innan hon är utbytt så har man tid att titta bortom de kandidater som det alltid spekuleras om, och som ärligt talat framstår som bra endast för alliansvänner, för att hitta nåt nytt och spännande.

Frågan är vilka slutsatser man rent allmänt kommer att dra av ett fiasko? Kommer man t.ex. att gå fram som enat rödgrönt alternativ också 2014 eller kommer s att dra, den helt felaktiga, slutsatsen att detta var skulden till förlusten 2010? Kommer man svänga vänster eller höger för att återta väljare?

Svaren på dessa frågor påverkar valet av ledare och tvärtom, det kommer att bli högintressant!

Skicka en kommentar

  © Blogger template The Business Templates by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP