2010-09-01

De rödgrönas valmanisfest sågas av väljare

Det tog inte många minuter efter de rödgrönas valmanifest hade presenterats förrän jag fick följande synpunkter från en alldeles vanlig väljare:

1. Kunskapslyft i förskolan? Finns sedan 2009 och finansieras av statsbidrag i det sk "förskolelyftet"

2. ROT avdraget? Finns sedan hösten 2008

3. "Nattis" dvs barnomsorg på OB-tid, finns inte i riktigt alla kommuner men i väldigt många (vi har haft 30 tim sedan 90-talet)

4. 30 timmar på förskolan för föräldraledigas barn? Lagen säger min 15 timmar/vecka men de flesta kommuner erbjuder väsentligt mer (har vi haft sedan 90-talet)

4. Avgifterna i förskolan sänkas??? Maxtaxan dvs avgiten har varit exakt den samma sedan den infördes 2002. I 8,5 års tid har det m a o blivit billigare år för år att ha barnen i förskola och på fritis eftersom avgifterna inte höjts trots inflationen!

5.
Halverad moms på restaurangbesök? Ingen nyhet. Det har alliansen redan föreslagit för ett par veckor sedan.

Inte ett ord i dagens valmanifest från oppositionen om det tidigare föreslagna återinförandet av förmögenhetsskatten! Ska folks hus räknas in eller inte? Under tiden konstaterar riksbanken att svenskars pengar börjat lämna Sveriges gränser. Efter alliansens borttagande av samma skatt 2006 har nettoinflödet av pengar till Sverige ökat kraftigt. Finns ju ingen anledning för folk att gömma pengar i utlandet om de inte beskattas i Sverige. Många miljarder kronor har tagits hem och istället investerats i Sverige till alla svenskars väl.

Oppositionens okunskap i hur verkligheten ser ut i Sverige är m a o ganska beklämmande.
Ja, det finns väl inte så mycket mer att tillägga...

0 kommentar(er):

Skicka en kommentar

  © Blogger template The Business Templates by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP