2010-11-26

Nya kommunalråd

Idag har vi offentliggjort vilka de nya kommunalråden kommer att vara under den kommande mandatperioden.

Jag kvarstår som kommunalråd och kommunstyrelsens ordförande med ett övergripande ansvar. Vid min sida kommer jag att ha ytterligare ett moderat kommunalråd, Anna Rheyneuclaudes Kihlman som ordförande miljö- och stadsbyggnadsnämnden. I ett pressmeddelande säger Anna följande om sin nya roll:

- Att fortsätta utveckla Lidingös unika miljö på ett ansvarsfullt sätt är min grundläggande ambition. Vi kommer framöver att arbeta med stora projekt som Torsvik-Centrum och Högsätralyftet och det är av stor vikt att vi säkerställer balansen mellan utveckling och bevarandet av Lidingös särprägel och att Lidingöborna känner sig delaktiga i processen, säger Rheyneuclaudes Kihlman i en kommentar.

- Jag ser också fram emot att få arbeta med Lidingös miljöfrågor Jag vill medverka till att underlätta för lidingöborna att kunna goda miljöval, det ska vara lätt att göra rätt på eget ansvar. Vår kommande miljöplan är en del i detta arbete.
Folkpartiets Minna Klintz fortsätter som kommunstyrelsens vice ordförande, men tar dessutom över ansvaret för utbildningsnämnden efter sin partikamrat Gunnel Eklöf.

Helt ny i den politiska ledningen blir Jessica Nyberg från Kristdemokraterna som också blir kommunalråd och ordförande i äldre- och handikappnämnden.

Formelllt tillträder mina nya kommunalrådskollegor vid årsskiftet, men i realiteten har vi redan börjat arbetet nu. Tillsammans blir vi ett starkt team som kommer att fortsätta utveckla Lidingö i en positiv riktning.

Läs även: Lidingösidan

1 kommentar(er):

Lotta Bergman,  1 december 2010 kl. 10:46  

Kul att se så många starka, unga och tillsynes mycket kompetenta tjejer i kommunens ledning och på viktiga poster i nämnderna.
Även Kent Ivarsson kommer med all säkert att göra en gedigen insats som oppositionsråd, om än ett borgerligt sådant.
Hoppas bara att socialdemokraternas röst inte försvinner helt från lidingöpolitiken. Deras röst behövs också.

Skicka en kommentar

  © Blogger template The Business Templates by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP