2007-12-21

Kwast förlorar - igen

I veckan har överåklagare Christer van der Kwast förlorat ytterligare två stora mål, dels mutåtalet mot Malmös kommunalråd, Ilmar Reepalu, dels åtalet mot Lars-Erik Pettersson för hans inblandning i Skandiaaffären.

Kwast har en rad misslyckande bakom sig. Vem minns inte den friande domen mot Trustor-mannen Thomas Jisander? Eller mutåtalet mot Anders Igel och Marie Ehrling som båda också frikändes.

Christer van der Kwast har i dessa och flera andra fall misslyckats med att få de åtalade dömda. Det tyder på att denne överåklagare antingen åtalar i mål där bevisningen inte håller eller så gör han helt enkelt ett för dåligt jobb i rättssalen.

En åklagare ska bara åtala om han eller hon har skäl att tro på en fällande dom. Det är knappast försvarbart att rättsväsendet lägger ner miljontals och åter miljontals kronor utan att någon blir fälld.

Källor: DN SvD

2 kommentar(er):

Anonym,  22 december 2007 02:31  

Snacka om inkompetent åklagare!
Skandalöst att våra skatteslantar ska slösas bort på sånt här trams, de som evt är skyldiga måste verkligen ha roligt åt detta spektakel...

Sen är det viktigt att säga att vi ändå får acceptera domstolarnas slutsats, om bevisen inte håller, om man finner den åtalade oskyldig, då ska inte hela övriga samhället säga "men han är ju skyldig". Det är inte opinioner som ska avgöra om någon är skyldig eller ej, utan konkreta bevis.

/ Jan

Anonym,  29 december 2007 12:44  

Endast brott mot staten och moralbrott skall drivas hur små chanserna än är för fällande dom. Kanske också brott mot de stora filmbolagen. Sjuka terroriseras i rätten av Försäkringskassan med överklagan till högsta instans, de som undanhållit några tusen i skatt ska straffas evigt och sexköpare skall lagföras och förnedras. Om du däremot mördar, misshandlar eller stjäl är det endast fall med given utgång (nästan) som kommer i rätten. Kwast borde städas bort!

Skicka en kommentar

  © Blogger template The Business Templates by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP