2009-07-29

Lidingö i toppen på ny ranking

Än en gång hamnar Lidingö i toppen på en kommunranking. Denna gång gäller det hur pass skuldsatta kommunerna är.

Lidingö är landets åttonde minst skuldsatta kommun med endast 38 367 kr/inv i skuld). Allra minst skuldsatt är moderatledda Vallentuna (31 140 kr/inv), följt av likaledes moderatledda Sollentuna, Knivsta och Nacka. Faktum är att av de tio bäst rankade kommunerna är åtta moderatledda.

Mest skuldsatt är socialdemokratiska Södertälje kommun med en skuld på hela 148 675 kr/inv, följd av Skellefteå, Olofström, Strömstad och Sundbyberg. Och ja, de leds alla av socialdemokrater...

5 kommentar(er):

Grottolle 29 juli 2009 kl. 09:33  

Ja ja...Vad du glömmer är tillgångarna som en kommun äger...Som Skellefteå har Skellefteå Kraft.. värderades i SVT till 14 miljarder och Bostatsföretag, Bussbolag och andra tillgångar. Rätt ska ju vara rätt

Allt om Alliansen 29 juli 2009 kl. 18:48  

Socialdemokratiska kommuner har aldrig haft självstyre i praktiken. Så fort pengarna börjat sina så har de sprungit till den vanligtvis rödgröna regeringen och äskat mer pengar och fått det.

Sverige och skattebetalarna skulle spara många miljarder om sossekommunerna kunde lära sig hantera pengarna som de borgerliga kommunerna!

Eric,  31 juli 2009 kl. 00:25  

Grottolle!

Att Skellefteå har turen att äga ett kraftbolag har knappast med skicklig politisk ledning att göra utan beror på deras geografiska läge.

Med de förutsättningarna borde de dessutom inte behöva låna så mycket och framförallt borde de inte behöva vara en av landets största mottagare i skatteutjämningssystemet...

Anonym,  31 juli 2009 kl. 01:56  

För en endaste gång måste man tvinga sig att ge den av S/V-heltidsanställde pajasen Grottolle rätt. Skulder är en sida av myntet och tillgångar är den andra. Nettot är det intressanta. Skellefteå skulle kunna vara Sveriges lågskattekommun nr 1 om man önskade. Men rätt politiskt majoritet saknas tyvärr för invånarna i kommunen.

Grottolle 31 juli 2009 kl. 23:25  

Eric

Är nog inte mera än rätt att kommunerna som föder Stockholmsregionen får tillbaka en liten del av det pengar som skickas till bidragsregionen stockholm. Nu förstår jag inte vad du menar med tur? Är faktist politisk enighet att inte sälja ut kraftverken. Är nog mera att politikerna i Skellefteå har varit framsynta.

Skicka en kommentar

  © Blogger template The Business Templates by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP