2009-10-23

Varför så missunnsam, Kent Ivarsson?

Efter uppgörelsen om att Lidingöbanan är räddad har jag fått idel gratulationer och uppskattande ord från lidingöborna.

Men Kent Ivarsson (C) kan tydligen inte förmå sig att säga "grattis, bra gjort", utan försöker i dagens Lidingö Tidning istället grinigt hävda att i själva verket skulle vara Centerpartiets förtjänst att jag har "tvingats" till en så bra överenskommelse med SL.

Nu är det så att bakom förhandlingsupplägget stod Moderaterna, Folkpartiet, Kristdemokraterna och Vänsterpartiet. Centerpartiets insats i sammanhanget är ungefär lika stort som fotbollshuliganerna i Black Armys bidrag till att AIK leder Allsvenskan.

5 kommentar(er):

Jessica 23 oktober 2009 13:49  

Bra rutet! Det var ju inte utan att man blev lite förvånad över ett och annat center-utspel i dagens Lidingö tidning.

Trevlig helg!

/Jessica

Anonym,  23 oktober 2009 13:58  

Nej, det andra utspelet var sannerligen även det lite märkligt.

Här anser Centerpartiet tydligen att det är fel att majoriteten lagt en budget för 2010 som ger plus 24 mkr. Jag kan inte uppfatta utspelet på annat sätt än att de vill minska på besparingarna och sänka stadens överskott. Kort sagt, de går emot överskottsmålet, något som förenar dem med vänsterpartiet på riksplan.

Det här är en riktig skräll. I våras ansåg Vänsterpartiet på Lidingö att det var viktigt att överskottsmålet uppfylldes. Nu har Centerpartiet på Lidingö övertagit Vänsterpartiets paradgren, de vill ta bort överskottsmålet. Kan man annat än häpna inför detta faktum från ett borgerligt parti??

Konduktören,  24 oktober 2009 09:19  

Hej Paul

Jag bor på Lidingö och jobbar på lidingöbanan precis som mina förälldrar också gjort. Jag är oerhört tacksamm för vad ni tillsammans med landstingsledningen beslutat.

Saken jag igentligen ville komentera var det lite pinsmma faktafelet i ditt inlägg. Är engagerad fotbollssuporter tack och lov inte till aik, men vill be att få tala om att Black army inte är en hulliganorganosation utan aik's officiella suporterförening.

Vänligen
/Konduktör R. Lindmark

Jonas Lundgren 24 oktober 2009 16:12  

Hej

Jag är mycket glad och stolt över den positiva utveckling för Lidingös del som vi, från båda blocken varit med och bidragit till.
Vänsterpartiet på Lidingö är inte omöjliga ideologiska stalinister, som vissa vill framställa oss. Ett tydligt tecken är ju att vi arbetar på ett realistiskt sätt inom kommunalpolitiken. Vi ställde oss bakom budgeten när det var dags att spara och vi sammarbetar med alla som har våra värderingar i lokalpolitiska frågor. Just här kunde vi sammarbeta med Folkpartiet, Moderaterna och Kristdemokraterna. Så naturligtvis gjorde vi det.
Hoppas på ett större erkännande från andra partier gällande vår politik även i framtiden.

/Jonas Lundgren
Talesman i Kultur- och ungdomsfrågor
Vänsterpartiet Lidingö
ledamot av Kulturpolitiska Utskottet
Vänsterpartiet Storstockholm

Fotbollsälskare,  25 oktober 2009 15:29  

Konduktören
Paul visar sig vara rätt väl bevandrad i fotbollens värld trots allt. Black Army är visserligen AIK:s officiella suppporterförening MEN även till stora delar en samling huliganer som i år lyckats hålla sig i skinnet tack vare att resultaten gått deras väg.

Skicka en kommentar

  © Blogger template The Business Templates by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP