2007-04-14

Förbundsstämma

Trots varmt och soligt väder spenderades förmiddagen i Landstingshuset där moderaterna hade länsförbundsstämma. Men det vär väl spenderad tid. Bl a valde vi in Anna Rheyneuclaudes-Kihlman i förbundsstyrelsen, för lidingöborna mest känd som ordförande i miljö- och stadsbyggnadsnämnden. Jag tror att vi någon gång i framtiden, kanske redan efter nästa val, får se Anna i riksdagen.

Vi fick också möjlighet att lyssna till länets nya landshövding, Per Unckel som gav många kloka perspektiv på Stockholmsregionen och dess utvecklingspotential. Han tog även upp vårt gemensamma ansvar för en bra integration av de som flytt till vårt land och inte minst att problemet med de ensamma flyktingbarnen måste få en lösning.

Redan förra året fördubblade vi vår flyktingmottagning och vi kommer att behålla den högre nivån även i år. Tack vare bra medarbetare på vår flyktingenhet har vi varit framgångsrika med att snabbt få nyanlända flyktingar i egen försörjning. Vår stora utmaning är att hitta bostäder, men vi gör så gott vi kan.

Än så länge har vi inte tecknat något avtal om ensamkommande barn, men diskussioner pågår. Hittills har staten varit tämligen fyrkantig i sin hållning (för att få full ersättning måste en kommun ta emot 5 barn fast det räcker med 1-2 om alla kommuner ställer upp), men enligt en intierad källa kommer ny förutsättningar i vårbudgeten på måndag. Vi har definitivt inte stängt några dörrar och jag tror att vi snart når en överenskommelse.

0 kommentar(er):

Skicka en kommentar

  © Blogger template The Business Templates by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP