2007-04-24

Idrottens betydelse för samhällsutvecklingen

Närmare 200 lidingöföretagare dök i morse upp på Riksidrottsförbundets utvecklingscentrum, Bosön, för det andra av årets fyra företagarfrukostar som inleddes med en några fantastiska jojkar av samekvinnan och lidingöföretagaren Victoria Harnesk. Vilken underbar start på en dag.

Det är alltid lika trevligt och spännande att möta företagare, dessa samhällets stöttepelare. Som jag konstaterade i min egen inledning på Bosön, det är företagare som skapar mycket av det välstånd vi politiker så tacksamt sedan fördelar ut till olika behjärtansvärda verksamheter. Dessvärre är vi andra ofta dåliga på att visa uppskattning mot landets entreprenörer.

Huvudnumret denna morgon var idrotten och dess betydelse för samhällsutvecklingen. Riksidrottschefen Mikael Santoft höll ett fantastiskt anförande om vilken betydelse idrotten har för samhällsekonomin, ledarskapsutveckling, forskning, förmedlare av normer, friskvård och mycket annat. Den som inte innan insåg idrottens värde gick därifrån som en nyfrälst.

Morgonen avslutades sedan av Jan-Eric Österström, generalsekreterare för Lidingöloppet som målande berättade om Lidingös i särklass starkaste varumärke och hur man utvecklar verksamheten vidare.

1 kommentar(er):

Anonym,  25 april 2007 10:11  

Vill passa på återgälda lite beröm för ett trevligt och inspirerande arrangemang!

Skicka en kommentar

  © Blogger template The Business Templates by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP