2007-04-24

Miljö- och jordbruksutskottet på besök

Idag hade vi finfrämmande i de Lidingöska skogarna, nämligen Skogsstyrelsen och riksdagens miljö- och jordbruksutskott. Lidingö stad har nämligen inlett ett samarbetsprojekt med Skogsstyrelsen för att pröva och utvärdera en ny metod att bedriva skogsbruk på som lämpar sig väl i tätortsnära skog.

Metoden, som kallas kontinuitetsskogsbruk går mycket förenklat ut på att man hela tiden behåller så pass mycket skog kvar att skogskänslan finns kvar. Rekreations- och naturvärdena prioriteras på den ekonomiska avkastningens bekostnad, men utan att helt bortse från intäktssidan.

Genom insatserna säkrar man också det långsiktiga rekreationsvärdet i förhållande till om skogen inte skulle skötas alls. Projektet är mycket intressant och Lidingös lokala Skogsgrupp är också mycket positiva.

Intresset från riksdagsledamöterna var stort. Bara att se så fin skog så nära Stockholms city förvånade en del. Flera ledamöter hade kamerorna i högsta hugg, bl a Sofia Arkelsten som redan hunnit publicera några bilder på sin blogg. Flera facktidningar, lokalpress och Svenska Dagbladet var också på plats så det blir nog en del mediatäckning från dagens evenemang.

0 kommentar(er):

Skicka en kommentar

  © Blogger template The Business Templates by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP