2008-04-22

Tydliga budskap från statsministern

Igår samlades de moderata kommunalråden i riksdagshuset för en heldagskonferens som inleddes av statsminister Fredrik Reinfeldt. Hans budskap var tydligt och kan sammanfattas i fem områden:

Jobben
Utanförskapet kommer att minska med 190 000 personer fram till 2010. Med fler i arbete och mindre transfereringar finns det mer resurser att ge till välfärden, dvs skola, omsorg, brottsbekämpning och liknande. Jobbskatteavdraget har inte bara sänkt skatten för låg- och medelinkomsttagare utan även skapat incitament för människor att arbeta och att arbeta mer.

Skatterna
Skatterna har sänkts med ca 55 miljarder kronor hittills samtidigt som regeringen har kunnat satsa mer på välfärden. Om statsfinanserna håller kommer ytterligare skattesänkningar framöver.

Välfärden
Vi moderater är inte emot satsningar på olika välfärdstjänster. Tvärtom skola, omsorg, sjukvård och polis behöver mer resurser framöver. Däremot är det inte välfärd att ge bidrag till människor i arbetsför ålder som kan försörja sig själva.

Klimatet
Sverige ska vara ett föregångsland, men det är naivt att tro att det globalt spelar en stor roll vad ett litet land med 0,2 % av utsläppen gör. Helt avgörande är istället vad som händer i USA och framförallt Kina som tillsammans står för hälften av utsläppen. Globala problem kräver globala lösningar, inte mer klimatnationalism.

Integrationen
Sverige har varit känt som ett land dit man kan åka för att inte behöva arbeta. Det är en politik som är destruktiv för de flyktingar som kommer hit och dessutom en grogrund för invandringsfientliga krafter. Därför öppnar regeringen nu för arbetskraftsinvandring och ställer också krav på egen försörjning vid anhöriginvandring

1 kommentar(er):

Anonym,  22 april 2008 19:40  

Fortfarande, ser vi dagligen hur myndigheter slösar med pengar, hoppas att ni har ork at ta itu med det också.

Skicka en kommentar

  © Blogger template The Business Templates by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP